petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bojevnik z nasmehom: To je pravi obraz zmagovalca Kmetije

21. 12. 2021; 07.00
Avtor: Vesna Meško
kmetija, tilen-brglez, zmagovalec

Tilen Brglez, zmagovalec šova Kmetija 2021 foto: POP TV

Brez skrbi, Tilen Brglez se ni pretvarjal, resnično je prijeten, nasmejan, srčen, zabaven in delaven. Vam pa ni vsega razkril. Ne tekmovalcem, ne gledalcem namreč vse do konca ni pokazal, da pravzaprav ni mladenič iz ozadja, ki ne ve, kaj se okoli njega dogaja.

Pa imamo novega zmagovalca šova Kmetija 2021. Tokrat je veselje gledalcev zelo veliko in povem vam, da je tudi Tilen presrečen, ko spremlja odzive in čestitke. Sva se pa odločila, da vam pokaževa še njegovo drugo plat, tekom katere boste spoznali, da je pravzaprav zelo odločen, borben in samozavesten moški.

Tilen, v šovu Kmetija ti je uspelo priti vse do finala, kjer si slavil zmago. Če te primerjamo z drugimi tekmovalci, bi lahko rekli, da se pri igri nisi posluževal taktiziranja. Pa je bilo temu res tako – je bila morda tvoja taktika ravno ohranjanje nevtralnega položaja med člani igre?

Načeloma nisem nič taktiziral, razen tega, da sem pazil na svoje vedenje. Jaz sem si že na začetku šova zadal plan, da moram pridno delati, da se ne smem prepirati in da bo bolje, če mi bodo šle stvari čez eno uho noter in čez drugo ven. Ocenil sem namreč, da bom na takšen način zagotovo prišel dlje, kot pa če se bom zapletal v spore in se drugim postavljal po robu. Pravzaprav sem takšen tudi v realnem življenju - nimam težav s tem, da bi se prepiral z ljudmi. No, razen z mamo, tam pa ne gre vedno brez tega … (smeh)

Visoko motiviran se je podal v areno. foto: POP TV

Že na začetku si v predstavitvenem intervjuju dejal, da si se v šov Kmetija prijavil zaradi glavne nagrade. Si bil presenečen, ker ti je uspelo osvojiti zastavljeni cilj ali si v to verjel veliko bolj, kot smo lahko videli na TV ekranih?

Jaz sem v resnici za ta šov že na začetku veliko tvegal, saj sem pustil službo. Celotni firmi sem tako želel pokazati, da tega nisem vzel kot neko igro, ampak da sem se resno zavzel za to, da bom zmagal. Ta denar bi mi namreč prišel zelo prav. Tako da ja, zadal sem si velik cilj in si rekel, da če grem v to, grem na polno. Sem pa borbenost zadržal zase, zato tega niso videli ne tekmovalci, ne gledalci. Resnica je ta, da sem na kmetijo prišel zaradi glavne nagrade, hkrati pa tekmovalnosti nisem pokazal oz. sem jo prihranil za konec.

Kaj si se tekom življenja v izolaciji in v okvirjih celotne igre naučil o sebi? Je bila izkušnja težja od tvojih pričakovanj?

Dobil sem potrditev, da močna volja ustvarja pot do cilja. Vse se da, če se hoče. Priznam pa, da je bila ta izkušnja zame noro psihično težka. Še kot mlajši sem bil dva meseca v tujini, ampak tega ni mogoče primerjati. Zadnji teden mi je bil najtežji, saj sem zelo hrepenel po domu. Dnevi so se vlekli, res sem komaj čakal, da zgodbo pripeljemo do konca.

Tilen Brglez, zmagovalec šova Kmetija 2021 foto: POP TV

Na posestvu si poskrbel za veliko smeha in dobre volje. Marsikaj zabavnega si ušpičil, videli pa smo tudi, da rad pogledaš za dekleti. Je morda v tistih dolgih tednih preskočila kakšna iskrica, ki je kamere niso pokazale?

Jaz sem že zunaj v naši družbi takšen, da raje ljudi nasmejim, kot pa da koga spravim v slabo voljo. Zato sem sklenil, da bom v šovu takšen, kot sem doma, kjer se okoli men vsi smejijo, saj klatim bedarije na 'hojladri'. Glede deklet je pa tako, da sem si že na začetku zadal, da v samem šovu ne bom imel z nobeno nič, to pa zato, ker bi potem gledal še nanjo, kar bi mi zmanjšalo možnost, da pridem do cilja. Sam pri sebi sem si rekel, da če ta dva meseca ne bom zdržal, potem pa res ne vem, kaj je z mano narobe (smeh). Drugače pa so bile punce zelo simpatične, vsaka je po svoje lepa in lepo smo se razumeli.

Zmagovalec ali ne, postal si znan obraz priljubljenega šova Kmetija. Kako slednje vpliva na tvoje življenje? Se ti je zelo spremenilo?

Ja, začelo se je odvijati povsem drugo življenje. Tako na veliko se je začelo dogajati, da sem sprva komaj dojemal. Kar na enkrat te vsi poznajo, vsi te ogovarjajo, kličejo tvoje ime, do tebe prihajajo nepoznani obrazi, ki jih prej v življenju nisi videl, to mi je res tako fascinantno in čudno, da vam ne znam povedati. Zdaj sem se hvala bogu že malo navadil, ampak na začetku mi je bilo pa kar težko. Spomnim se, da ko sem se šel po prihodu iz šova testirati in sem stal v vrsti, mi je bilo tako nerodno, da sem ves čas samo v tla gledal.

Nina Radi, Tilen Brglez in Karin Lipovnik foto: POP TV

Kaj pa dekleta – le ta ti najbrž ne dajo miru? (smeh)

Ja, pa ne samo dekleta. Piše mi ogromno ljudi, punce in fantje. Tudi otroci. Vse skupaj mi je zelo zanimivo in ne bom rekel, da mi to ni fajn. Fajn je! (smeh) Zdaj kaj ekstremnega se mi do sedaj še ni zgodilo, se mi pa vsakodnevno dogaja, da spoznavam nove punce in nove obraze. Si pa trenutno ne želim resne zveze, ker zdajle preprosto ni pravi trenutek. Iskreno sem ves zgubljen in tako razpet med vsem kar se dogaja, da takšna zvezda ne bi imela prihodnosti.

Dajva se za konec dotakniti še denarne nagrade. Kakšni so tvoji načrti? Uživancija ali pametna razporeditev, morda naložba v posel, prihodnost?

Denarne nagrade zagotovo ne bom zapravil za nekaj brez veznega. Rekel sem si, da bi rad ta denar podvojil, služi mi lahko recimo tudi kot začetni kapital za posel. Skratka rad bi ga pametno unovčil. Mi pa to niti slučajno ni stopilo v glavo, o denarju takole niti ne razmišljam, saj imam z njim resnejše načrte.

Veselje ob koncu šova Kmetija.

Veselje ob koncu šova Kmetija. foto: POP TV

prejšnji članek
Ljubezen po domače: To je pravo ime Matejeve princeske
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: To je pravo ime Matejeve princeske
naslednji članek
Horoskop: Samozavest se vam bo okrepila
Horoskop
Horoskop: Samozavest se vam bo okrepila