pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Adele 30 je najbolje prodajan album leta 2021

5. 1. 2022; 06.00
Avtor: STA
adele

Adele foto: Profimedia

Za najbolje prodajan album leta 2021 v Veliki Britaniji je obveljal album pevke Adele z naslovom Adele 30, ki si je ta naziv priboril v le šestih tednih od začetka prodaje. Prodan je bil v 600.000 izvodih in bil tako edini album, ki so ga lani prodali v več kot pol milijona kopijah. Večina je album kupila v obliki vinilne plošče ali zgoščenke.

Po pisanju BBC je uspeh albuma relativen, saj so Adelin prejšnji album 25 leta 2015 že v prvem tednu prodali v 800.000 izvodih.

Britanska pevka je nov album izdala po šestih letih in ga po vzoru prejšnjih naslovila s številko oz. starostnim mejnikom, ki ga je dosegla tekom ustvarjanja.

Nov album je napovedovala že vse od leta 2019. To je bilo tudi leto, ko se je razšla s Simonom Koneckim, direktorjem humanitarne organizacije, s katerim se je leta 2016 stran od oči javnosti poročila, uradno pa ločila marca lani. Pesmi z novega albuma so tako zaznamovane tudi z bolečo izkušnjo razpada zakona, iz katerega pa je, kot je večkrat poudarila, izšla močnejša.

Na drugem mestu lestvice, ki jo pripravlja britanska družba Official Charts Company, je peti studijski album Eda Sheerana z naslovom = (Equals), na tretjem pa album Abbe Voyage.

BBC ob tem opozarja na porast prodaje singlov, ki pa jih večina kupi v pretočni obliki. Ta način je postal prevladujoč in predstavlja kar 83 odstotkov vse prodaje. Lani je bilo v Veliki Britaniji pretočenih kar 147 milijard skladb.

prejšnji članek
Alyo je minulo leto spremenilo
Svet slavnih
Alyo je minulo leto spremenilo
naslednji članek
Ana Tavčar bo dobila svojo oddajo
Svet slavnih
Ana Tavčar bo dobila svojo oddajo