stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nika Rozman (Leninov park): Taras ni moj tip

15. 1. 2022; 05.00
Avtor: Liza Maja
Foto Adrian Pregelj-4290

Nika Rozman foto: Foto Adrian Pregelj-4285.jpg

Inšpektorica Tina Lanc se v začetku januarja skupaj s svojim šefom Tarasom Birso vrača na male zaslone, in to v kar dveh zaporednih serijah, posnetih po romanih Tadeja Goloba - Leninov park in Dolina rož. "Predvsem v Leninovem parku dobi lik Tine več prostora, kar mi je v igralskem smislu ponudilo material, da sem jo kot karakter lahko še bolj razplastila."

Kdo vas bolj ogovarja na ulici - otroci, ki vas poznajo iz Izodroma, ali odrasli iz Jezera?

Otroci so bolj neposredni in me večkrat ogovorijo, me kaj vprašajo ali mi povejo, da navijajo zame, ko v izzivih tekmujem z Nikom. Odrasli smo bolj sramežljivi, pogosto opazim kakšen predolg pogled, včasih grem naprej, kdaj pa tudi kar pozdravim.

Gledalci zelo nestrpno pričakujemo seriji Leninov park in Dolina rož, kako pa je z vami igralci? Ste že nestrpni? (Opomba, v nedeljo, 16. januarja, bo na sporedu drugi del). 

Seveda, zelo me zanima, kaj smo ustvarili. Posneti materiali šele v postprodukciji dobijo svoj karakter, včasih se kaj izreže, ritem in glasba naredita svoje, tudi barve in slika.

jezero foto: Arhiv

Jezero ste veliko snemali v Bohinju, kako pa je bilo s snemanjem v Ljubljani? Manj idilično zagotovo, kaj pa naporno?

Ugodneje, zato ker sem bila bližje domu in sem si ob prostih urah lahko odpočila, doma kaj skuhala. Poleg tega sem bila v času snemanja vpeta še v druge projekte in je bilo vse skupaj logistično lažje. Le ljubljanska betonska sopara nas je precej utrudila.

Vam je lik Tarasa Birse všeč? Bi vas navdušil in očaral tudi v resničnem življenju?

Zagotovo bi skupaj plezala. Ne, če sem iskrena, mi ni blizu. Ni moj tip. Bi bila pa lahko recimo odlična sodelavca, ker je profesionalen, delaven, zanesljiv in drzen.

Nika Rozman in Sebastian Cavazza v seriji Jezero foto: RTV

Mislite, da bi bila dobra inšpektorica? Ste neustrašna mlada ženska, ki bi znala v kot stisniti največje lopove?

Težko bi bila dobra v nečem, kar me ne zanima. To delo sicer zelo spoštujem in mislim, da je več kot potrebno, tudi raziskovanje mi do neke mere diši, vendar ni zame. Nimam želodca za to, da bi bila vsak dan priča temu, kako ljudje drug drugemu škodujemo. Tega je za moj okus preveč že v novicah in politiki.

Ste Tini podobni po samozavesti in odločnosti? Ste se kdaj zalotili, da ste bili tudi v zasebnem življenju »malo inšpektorica Tina«, ali zelo hitro preklopite nazaj na Niko?

Ne, ne spomnim se, da bi se mi to zgodilo. Vloga je nekaj, kar zaživi v situacijah na setu, nerada nosim delo domov. In če povem po pravici, je Tina zame malo preveč ambiciozna in usmerjena v cilj. Jaz rada gledam naokrog, se veselim poti.

prejšnji članek
Hči Tine Gorenjak v Beogradu študira medicino
Svet slavnih
Hči Tine Gorenjak v Beogradu študira medicino
naslednji članek
Kakšen je smisel športne hoje?
Zdravje
Kakšen je smisel športne hoje?