pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Modrijan Franjo s soprogo poje na pogrebih

29. 1. 2022; 12.00
Avtor: Revija Lady
Družina Oset-0014

franjo oset foto: Revija Lady

Za Marino in Franja Oseta prijatelji pravijo, da sta nadvse usklajen glasbeno-zakonski par, ki nikoli ne sili v ospredje. Hvaležna sta, da se imata, da imata dva čudovita otroka – Heleno in Gabrijela – ter prelep dom, ki sta si ga ustvarila v bližini Žalca. Glasba igra pomembno vlogo v njunem življenju. On je nepogrešljivi član skupine Modrijani, ona pa rada zapoje tudi v družinskem ansamblu – Ansamblu Mira Klinca. Pa ste vedeli, da skupaj pojeta na pogrebih?

Med tednom sta zakonca veliko na poti. Že nekaj let namreč skupaj prepevata na pogrebnih slovesnostih in to ju neskončno osrečuje. »To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Ko zapoješ na pogrebu, si ljudem v tolažbo, tam ti vsi pozorno prisluhnejo. Čustva, ki se porajajo v ljudeh, krožijo od človeka do človeka in to se te globoko dotakne. Včasih greva igrat tudi brezplačno. Vsak si zasluži spodobno slovo, ne glede na materialne zmožnosti. Zaradi hitrega usklajevanja datumov pogrebov se tudi veliko naučiva in ostajava v formi. Doslej sva izpolnila vse glasbene želje, ki so jih imeli svojci, kar pomeni, da se morava kakšne skladbe naučiti v nekaj urah in potem že greva na pot,« pripovedujeta srčna glasbenika, ki sta ljubezen do glasbe prenesla tudi na svoja otroka.

Marina s hčerko Heleno. foto: revija zvezde

»Oba imata zelo dober posluh,« ju pohvalita. Starejša Helena že igra klavir, mlajši Gabrijel, ki ne želi zaostajati za njo, pa pravi, da bo muzikant. Franjo in Marina sta presrečna, ker jima je uspelo, da njuna otroka nanju gledata zelo spoštljivo. »Gabrijel je zadnjič rekel, da je bil Franjo v prejšnjem življenju verjetno klavir, saj ga ves čas videva za klavirjem, ko preigrava skladbe,« se smeji Marina, ki ne bo imela nič proti, če bosta tudi otroka ostala v glasbenih vodah.

Gabrijel in Helena foto: Revija Lady

Franjo Oset (član Modrijanov) in njegova žena Marina Klinc Oset (hči Mira Klinca). foto: Promo foto

prejšnji članek
Telovadba, ki ogreje mrzle roke in noge!
Zdravje
Telovadba, ki ogreje mrzle roke in noge!
naslednji članek
Na EMO se je uvrstila tudi znana igralka
Svet slavnih
Na EMO se je uvrstila tudi znana igralka