bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žena Roka Benkoviča spregovorila o življenju z njim

5. 2. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
Rok Benkovic

Rok Benkovič foto: M24

Športna novinarka Sara Benkovič se je leta 2018 poročila z nekdanjim vrhunskim skakalcem Rokom Benkovičem, ki je kariero zelo hitro zaključil in se umaknil v zasebnost. Zdaj pa je ravno Sara razkrila več podrobnosti njunega življenja.

Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Rok Benkovič je kariero zaključil leta 2007 in se umaknil iz javnosti. Leta 2018 se je brez medijskega pompa poročil s športno novinarko Saro, s katero sta se razveselila tudi rojstva hčerkice Tinkare, ki bo kmalu dopolnila tri leta. In kakšno je življenje z nekdanjim vrhunskim športnikom? 

"Z Rokom sva se spoznala, ko je postal svetovni prvak. Takrat sem na sprejemu v Kamniku opravila z njim svoj sploh prvi resni intervju za TVS. Potem sva se več let srečevala kot novinarka in skakalec. Skupaj pa sva pristala pozneje, ko je on že zaključil kariero. Našla sva skupno ljubezen – potovanja. Tudi za plezanje me je navdušil on, prej tega nisem počela. Zdaj pravi, da sem bolj zagreta kot on. Je pa on zaslužen za to, da se življenje po rojstvu hčerke ni prav dosti spremenilo. Ker ne komplicira za nobeno stvar, je zelo prilagodljiv in razumevajoč." 

Sara Benkovič pravi, da si je že od nekdaj želela biti športna novinarka. foto: Osebni arhiv

In kakšno je življenje z vrhunskim športnikom? 

"Ne vem, kajti kot rečeno, je že zaključil kariero, ko sva postala par. Prej si ne predstavljam, da bi šlo. Nisem tak človek, da bi lahko imela za partnerja vrhunskega športnika, ker bi mi bilo preveč težko, da bi bil ves čas od doma. On je glede tega veliko bolj »skuliran«. Ko jaz kam grem, to lažje sprejme. Tudi ne vem, ali bi lahko imela za partnerja novinarja. Morda sem egoistka, ampak težko mi je, če je partner veliko odsoten, jaz ga potrebujem ob sebi. Zdaj ko imam hčerko, je tudi meni težko kam iti za več dni. Prva stvar je zdaj družina. Ko sem bila mlada, so bila najprej potovanja in služba, potem pa vse ostalo."

Sara je spregovorila tudi o družinski dinamiki in življenju športne novinarke. Več o tem pa si preberite v časopisu Novice Svet24. >>KLIKNITE TUKAJ<<

prejšnji članek
Izogibajmo se dišečih mil in losjonov za umivanje
Zdravje
Izogibajmo se dišečih mil in losjonov za umivanje
naslednji članek
Zakaj je njegovo srce prenehalo biti?
Svet slavnih
Zakaj je njegovo srce prenehalo biti?