Ana Roš v Ljubljani foto: Marko Vavpotič
Čeprav se je vrhunska kuharska mojstrica Ana Roš včeraj, v sredo, 8. marca, mudila v slovenski prestolnici, svoje dejavnosti ne misli preseliti v Ljubljano. Vseeno pa je za njeno prisotnostjo prav poseben namen, napoved nove, že desete sezone Odprte kuhne, ki se že ta mesec, natančneje v petek, 18. marca, vrača na Pogačarjev trg.
"Odprta kuhna je projekt, ki združuje, zato je edinstven za Slovenijo in prostor, kot je naš, to potrebuje in potrebuje tega še več. Slovenci namreč neradi stopimo skupaj oziroma se povezujemo, saj imamo tak značaj, da mora biti vsak prvi in edini. Na Odprti kuhni pa si ob petkih na tržnici v Ljubljani isti prostor delijo fine-dining chefi, veganski chefi, burger chefi … vsi zato, da tudi širši javnosti, ne le obiskovalcem svojih restavracij, pokažejo, kaj počnejo. V tem je ta projekt res poseben, sploh v Sloveniji, kjer kulinaričnih tržnic v bistvu ne poznamo, še manj pa ulično hrano. Menim, da je to edina prava ulična hrana pri nas in kadar si v petek v Ljubljani, ga ni, ki ne bi rekel, pojdimo nekaj pojest ali popit na Odprto kuhno," je povedala Ana Roš, Hiša Franko, nosilka dveh Michelinovih zvezdic.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.