Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Patricija manekenstvu in bulimiji pomahala v slovo

1. 4. 2022; 10.00
Avtor: Vesna Meško
ljubezen-po-domače, patricija-harl

Patricija Harl foto: POP TV

Patricija Harl, ki jo spremljamo v šovu Ljubezen po domače je nekdanja manekenka, ki je v želji po uspehu na modnih brveh resno ogrozila svoje zdravje. Njena zgodba ima srečen konec in predstavlja moder opomnik vsem dekletom, ki jim tehtnica kroji življenje.

Patricija Harl je že kot deklica občudovala lepa dekleta in sanjarila, da bi tudi sama postala del modnega sveta. »Od nekdaj sem stremela k lepemu videzu, žal pa je skozi moje mladostniško dojemanje lepote to pomenilo, da je pogojena z vitkostjo,« pove Patricija, ki se je pričela z bulimijo spogledovati že pri rosnih 13-ih letih.

»Z manekenstvom sem se pričela ukvarjati pri 15-ih letih, a sem hitro spoznala, da vlak drvi v napačno smer.« V želji, da bi ustrezala kalupu modnega sveta, se je namreč najstnica zatekala k nižanju telesne teže s pomočjo bruhanja in se tako kmalu ujela v začaran krog, sredi katerega ji je življenje krojila tehtnica.

Patricija Harl foto: POP TV

»Vse skupaj se je v nekaj letih le še stopnjevalo, vse dokler me niso postavili pred odločitev, ki me je pošteno predramila. Misel, da moram še dodatno shujšati, da bi uspela kot model v tujini, se je spopadla z mislijo, da je čas, da izberem svoje zdravje. Na srečo se je tisto mlado dekle tedaj odločilo pravilno. Zaradi resnih motenj hranjenja sem namreč opustila manekenstvo in hvaležna sem sama sebi za tako zrelo odločitev,« pove Patricija, ki jo je zatem čakalo trdo delo na sebi. Bitko z bulimijo je premagala s pomočjo bližnjih, žal pa še vedno živi s posledicami motenj hranjenja.

»Še zdaj imam posledice, kot so denimo slabši zobje, ki mi jih je kislina močno poškodovala, še vedno pa me spremljajo tudi misli, da bi lahko bila bolj vitka. A slednje skušam premagovati z zdravo prerano in gibanjem,« še razloži svetlolaska, ki modnemu svetu ni povsem pomahala v slovo. Patricija je namreč fotomodel, sodeluje pa pri povsem drugačnih projektih, takšnih, ki niso pogojeni z vitko podobo.

Patricija Harl foto: POP TV

In kaj danes svetuje vsem tistim dekletom, ki stremijo k lepotnim idealom in izkrivljeni popolnosti sodobnega sveta? »Draga dekleta, veste, lepota ni pogojena samo s tem, kako si videti navzven. Lepota je tudi tisto, kar nosiš v sebi. Vsak je lep, zlasti če pogledate globlje. Biti vitek ne pomeni biti lep, kaj šele zdrav. Tudi če se vam zdi stradanje dobra in hitra pot do vitkega telesa, se je potrebno zavedati, da lahko slednje vodi do groznih fizičnih in psihičnih posledic. Edina prava rešitev sta zdrava prehrana in šport. Izberite torej zdrav življenjski slog, motnje hranjenja imajo namreč previsoko ceno. Imejte se rade.«

Še več zanimivih zgodb najdete v aktualni številki revije TopSmrklja. Prelistate jo lahko tudi s klikom na - trafiko. KLIKNITE TUKAJ.

- foto: -

prejšnji članek
Alfi Nipič ima še vedno težave z zdravjem
Svet slavnih
Alfi Nipič ima še vedno težave z zdravjem
naslednji članek
Serija Xiaomi 12 prihaja v Slovenijo
Moda&Lepota
Serija Xiaomi 12 prihaja v Slovenijo
#obraziavenija
obraziavenija