Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Je Fabijan za šov preveč tvegal ali se je lahko vrnil na faks?

30. 4. 2022; 08.00
Avtor: Vesna Meško
fabijan-wakounig

Fabijan foto: VOYO

Da bi lahko tekmoval v šovu MasterChef, je Fabijan pustil delo in šolanje na medicinski fakulteti, v šov je tako vstopil je z zavedanjem, da tega letnika najbrž ne bo izdelal. Kaj se je zgodilo po vrnitvi v realno življenje? To, kar nam je zaupal, vas bo razveselilo …

Študentu medicine Fabijanu Wakounigu se žal ni uresničila velika želja po tem, da bi se lahko udarneje izkazal v priljubljenem kuharskem šovu MasterChef. Od pokala se je namreč moral posloviti že ob prelomnici izbora za najboljših deset. A kljub grenkemu priokusu ob odhodu, danes na slovo ne gleda kot na poraz, ampak kot na nov začetek …

Fabijan Wakouning (25 let) foto: Ana Gregorič

Razočaranje zaradi vsega, kar ste tvegali, je bilo nedvomno veliko. Vam je bilo žal, da ste se podali na to kulinarično pustolovščino ali gre za neprecenljivo izkušnjo, ki vam je dala več, kot se zdi na prvi pogled?

V prvih trenutkih po izločitvi je bilo seveda razočaranje ekstremno veliko, odločitve, da grem na MasterChef, pa niti sekunde nisem obžaloval. Res je, da sem kar dosti stvari, ki so mi važne, moral dati na pavzo, se je pa na koncu vsekakor splačalo, da sem se odločil za to pot. Sodelovanje v temu šovu je nekaj, kar lahko priporočam vsakemu, ki rad kuha, obožuje kulinariko in je odprt za učenje novih tehnik ter spoznavanje novih ljudi. Vesel sem pa tudi, da sem smel kuhati skupaj s kolegi, ki jim je kulinarika tako pomembna, kot meni. 

Fabijanovo slovo foto: VOYO

Kaj ste se poleg kulinaričnih veščin naučili v šovu-ste morda bolje spoznali sebe?

Poleg kuhanja sem se naučil oz. sem spoznal veliko novih stvari. Lanska sezona MasterChefa je bila prva, ki sem jo gledal. Že na prvih dveh snemanjih letošnje sezone pa sem ugotovil, da je stvari iz domačega kavča lažje komentirati kot v MasterChef-kuhinji, saj se kot tekmovalec čisto drugače odločaš in razmišljaš. Prav zaradi tega drugačnega razmišljanja in odločanja pa mislim, da sem sam sebe bolje spoznal in pridobil veliko novih izkušenj, ki mi bodo v življenju definitivno prišle prav.

Kako je bilo po prihodu domov s šolanjem in delom? Imate morda kakšne načrte v kulinaričnih vodah ali za enkrat s svojim znanjem razvajate predvsem svoje  bližnje?

Po izpadu iz šova, sem se ob prvi priložnosti odpravil na pot v Innsbruck, da obiščem punco, saj se dalj časa nisva videla. Po vrnitvi na Koroško oz. v Maribor, pa sem se vrnil na delo in na faks, tako da je moj urnik trenutno precej zaseden z obveznostmi. Prosti čas, ki mi pa ostane, pa seveda porabim za eksperimentiranje v kuhinji in kuhanje svojim bližnjim. Izpad iz šova nikakor ne vidim kot poraz, ampak kot začetek moje kulinarične poti. Dolgoročno je plan ta, da bi rad zbral čim več izkušenj v kuhinji (poleg študija seveda) in nekega dne izpolnil sanje o lastnem Food-trucku/restavraciji. V bližnji prihodnosti si pa želim skupaj s sotekmovalci kuhati na kakšnih eventih. Kje in kdaj bodo pa taki dogodki, bom pa objavil na svojem Instagram profilu: (fab_wak).

prejšnji članek
Čuk Miha Novak potrdil, da sta se z Lili razšla
Svet slavnih
Čuk Miha Novak potrdil, da sta se z Lili razšla
naslednji članek
Simon Cowell pretiraval z botoksom, sin bruhnil v jok
Svet slavnih
Simon Cowell pretiraval z botoksom, sin bruhnil v jok