1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Jani Kovačič zavrnil denarno nagrado
| K.M.

Jani Kovačič zavrnil denarno nagrado

Kovačič je prepričan, da se je iskanje mačističnega moškega končalo z Me Too, kjer je vsak kompliment že žalitev. „Kje je meja? Kako ustvariti simbiozo?“ se sprašuje Jani., M24

Slovenski glasbenik Jani Kovačič je spoštljivo zavrnil nagrado za življenjsko delo v glasbi in s tem tudi denarno nagrado. Spodaj objavljamo obrazložitev.

Jani Kovačič, širši javnosti verjetno najbolj znan po pesmi Delam, je zavrnil letošnjo nagradno za Življenjsko delo v sklopu podelitve nagrad Zlata piščal. 68-letni glasbenik, kantavtor, profesor in literat je namreč mnenja, da je šele na polovici svoje umetniške poti in da je zato takšna nagrada preuranjena in da si jo po njegovem mnenju kdo drug zasluži bolj kot on. 

"Uredniški odbor je glede na navedeno sklenil, da se denarni del nagrade za življenjsko delo sorazmerno razdeli med nominirance v kategoriji novinec leta, z izjemo nagrajenca v kategoriji. S tem želi Zlata piščal še dodatno doprinesti k spodbujanju slovenske glasbene ustvarjalnosti," so pojasnili organizatorji. Med nominiranci v kategoriji Novinec leta so bili poleg zmagovalca še Jet Black Dimonds, Leopold I., LUMA in SBO.