kokosi (2) Svet24.si

Bodo morale biti kokoši res prijavljene in ...

kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Mladoletna kolesarka umrla po trku s tovornjakom

aleksander mervar bobo Necenzurirano

Mervar se bo zagovarjal zaradi privatizacije ...

David Urankar, Liza Praprotnik, Andreja Gregorič, Panorama Reporter.si

Panorama, škandalozna polomija TV Slovenija: ...

nesreca Ekipa24.si

Srhljivo! Z vso hitrostjo trčil v stavbo, ...

femme-fatale-2022 Njena.si

Tako je pri 43 v kopalkah videti Hajdi Korošec ...

dragic Ekipa24.si

Dragić nasmejal vse! Imamo poseben plan za prihod...

Poroka na prvi pogled: Danica modro o žaljivkah
| V.M.

Poroka na prvi pogled: Danica modro o žaljivkah

danioca lončarič, osebni arhiv

Danica ocenjuje, da je velika razlika med izražanjem lastnega mnenja in žalitvijo. Kaj natanko ima v mislih, razkriva v enem izmed zapisov, ki jih deli s svojo spletno publiko kot NLP svetovalka.

Vse več ljudi brez zadržkov in empatije niza žaljive besede, zlasti na družbenih omrežjih, kjer se lahko skrijejo za zaveso anonimnosti. Ostrim besedam nemalokrat sledi pojasnilo, da gre zgolj za izražanje lastnega mnenja. Pa gre res?

Foto: DK - Danica Lončarič

NLP svetovalka Danica Lončarič, ki jo spremljamo v oddaji Poroka na prvi pogled, ima moder nasvet za vse tiste, ki radi delite svoje mnenje. Način, kako ga izrazite, je namreč zgolj korak proč od navadne žaljivke, ki z dobronamernim podajanjem lastnega mnenja nima prav nič skupnega.

»Ko izražate svoje mnenje, se najprej vprašajte ali vas je kdo vprašal po njem, pri izražanju pa bodite previdni pri izbiri besed, saj vaše mnenje ne sme biti žaljivo ... Če je žalitev, potem niste izrazili svojega mnenja ampak svoja negativna čustva, torej bi se lahko izrazili, da ste odvrgli "smeti", ki ste jih nosili v sebi in ste samo čakali trenutek, da jih nekam vržete ven,« je delila svoje razmišljanje Danica, s katero se tudi mi zelo strinjamo.