kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Sanela kot dekle žrtev medvrstniškega nasilja

19. 5. 2022; 08.00
Avtor: V.M.
poroka-na-prvi-pogled

Sanela foto: Planet TV

O svoji veliki stiski ni povedala nikomur, temačno obdobje je prebrodila sama.

Tragična vest o samomoru osnovnošolke, ki si je zaradi medvrstniškega nasilja vzela življenje, je močno pretresla tudi akterko eksperimenta Poroka na prvi pogled Sanelo Kšela. Ob pretresljivi zgodbi jo je stisnilo pri srcu, misli pa so jo ponesle v preteklost, ko je tudi sama nastavljala pleča jezikom zlobnih vrstnikov.

»V osnovnošolskih letih sem bila tudi sama bila žrtev medvrstniškega (verbalnega) nasilja. Nihče izven šole ni vedel za to – vse sem nosila sama na lastnih ramenih. Kot verjetno ona. In iskreno, tudi sama sem takrat šla skozi temačne trenutke kot ta mlada prelepa deklica, ki je imela pred sabo še celo življenje,« je na družbenem omrežju razkrila Sanela, ki je tekom let skušala predelati dogodke in poiskati razlog, ki je tiste otroke privedel do tega, da so znašali nad njo.

»Spoznala sem, da nisem bila jaz kriva, ampak so s tem le izražali svojo lastno bolečino – drugačnega načina niso poznali. V družinah otrok, ki se tako znašajo na druge otroke, ne more vse dobro delovati in ti otroci v sebi pogosto trpijo. Zelo trpijo. Olajšanje in srečo najdejo v poniževanju in napadanju soljudi. A ni to žalostno?« je svoj vidik ubesedila Sanela in poudarila, da se o problematiki verbalnega nasilja še vedno premalo govori, čeprav je prisotno v različnih porah naše družbe in ne samo v osnovnih šolah.

»Razlika je le, da otroci tovrsten odnos do njih kot žrtve verbalnega nasilja dojemajo drugače od odraslih. Misliti začnejo, da so oni krivi, da oni sami niso vredni in hkrati ne morejo razumeti, kaj so naredili narobe, da jih družba ne sprejema. To je za otroka lahko velik pritisk. Še za odrasle je, kaj šele za mlajše.«

prejšnji članek
Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več njegova
Resničnostni šovi
Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več njegova
naslednji članek
Ljubezen po domače: Zaljubljena Lea našla sorodno dušo
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Zaljubljena Lea našla sorodno dušo
#obraziavenija
obraziavenija