nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manca Špik: vedno je in bo sledila svojemu srcu

22. 5. 2022; 08.00
Avtor: Svet24
Manca album 1

Manca Špik foto: promo

Med letošnjimi kandidatkami za izbor femme fatale, ki ga tradicionalno organizira revija Avenija, je tudi priljubljena pevka Manca Špik, ki očara tako s pozitivno energijo in optimizmom kot z glasom in stasom.

Kar 180 centimetrov visoka pevka Manca Špik, ki je odraščala na idilični Bohinjski Beli, se lahko pohvali tudi s tem, da premore manekenske mere in najdaljše noge na naši glasbeni sceni – te so dolge kar 110 centimetrov!
»Sem, kar pač sem. Dobra stara preverjena Manca, ki jo imaš lahko rad ali pa ti gre s pozitivnostjo in preprostostjo že kar malo na živce,« je v smehu priznala Manca, ki je tokrat že drugič nominirana za femme fatale leta, prvič je bila leta 2009. »Zame je fatalna ženska tista, za katero se človek obrne, ampak ne v smislu zunanje lepote, ampak v smislu notranje karizme in magnetizma. Fatalna ženska je zrela ženska. Ženska, ki je 'narejena', ki ima svoj vidik, svoje parametre v življenju sestavljene. Ve, kaj hoče, je v sebi 'nacentrirana', in to izžareva tudi navzven. Fatalna ženska pozna svojo pravo naravo, je avtentična in magnetična. Sledi svojemu srcu, deluje iz svoje notranjosti, in ne iz ega, ter je avtentična, ker živi iz svoje resničnosti,« je usodnost razložila Manca.

manca špik. foto: osebni arhiv

manca spik foto: Tibor Golob


VSAK DAN JE TREBA PRISLUHNITI SRCU
Vedno nasmejana pevka se najbolj fatalno počuti, ko je v svoji resnici. »Ko živim tako, kot čutim, da je prav zame in za mojo okolico. Najmanj fatalna pa sem takrat, ko nisem povezana s seboj. Ko naredim nekaj zaradi drugega, zaradi zunanjega vzroka, okoliščine, in ne zaradi sebe.« Njen cilj je zato, da pride nazaj v svoj center, v svoje bistvo in povezanost. Temu načelu sledi vsak dan. Vsak dan poskuša čim bolj slediti sebi in delovati tako, kot čuti v srcu. Ob tem je njeno fatalno orožje njena notranja moč, odločnost. Za svojo največjo razvado Manca omeni čips, smokije in slane pistacije. »Slanim prigrizkom se preprosto ne morem upreti,« je v smehu priznala Manca, ki pa ni presenetila, ko je za svoj fatalni ritual izpostavila vsakodnevno posvečanje sebi. »Ko dvigneš v sebi raven ljubezni, se tvoje življenje posledično polepša in dvigne na drugo, lepšo raven. Za to spoznanje sem iskreno hvaležna!«

Manca je zapela tudi s priljubljenim Dejanom Vunjakom

Manca je zapela tudi s priljubljenim Dejanom Vunjakom foto: Promo

Manca Špik v družbi Raaya in Marjetke Vovk

Manca Špik v družbi Raaya in Marjetke Vovk foto: Promo

manca spik

manca spik foto: Tibor Golob

prejšnji članek
Znani Slovenci obožujejo morje
Svet slavnih
Znani Slovenci obožujejo morje
naslednji članek
Ne rešujemo življenj, omogočamo pa nasmehe
Svet slavnih
Ne rešujemo življenj, omogočamo pa nasmehe