cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Z glasbo do spodbujanja razmišljanja o pogosto spregledanih temah

26. 5. 2022; 04.30
Avtor: B. P.
3:rma

Zasedbo 3:rma tvorita kitaristka Urška Supej in vokalistka Maša But foto: Ira & John

1. junija ob 20.30 bosta v Klubu Cankarjevega doma kitaristka Urška Supej in vokalistka Maša But, združeni v zasedbo 3:rma, predstavili novi album z naslovom A well-paved road.

Album slavi življenje neprivilegiranih – ker je vsako življenje »a well-paved road«. Posnet je bil poleti 2021 v studiu Jork v Dekanih in studiih GBL v Londonu. V sodelovanju s producentom in kitaristom Femijem Temowo se je duet spremenil v občasno tudi desetčlansko zasedbo. Glasba se giblje vse od preprostosti dueta, med barvami sopranskega saksofona do pasaž, ki veličastno zazvenijo v godalnem kvartetu. Na plošči med drugimi sodelujejo tudi basist Robert Jukič, klaviaturist Rob Bargad, saksofonist Grega Skaza, vrhunski londonski glasbeniki ter vse od začetka 3:rmine poti spremljevalni pevki Anja Hrastovšek in Urška Starovasnik.

Urškin in Mašin kantavtorski projekt gradi most med glasbo in poezijo med jazzom, popom in folk glasbo ter se dotika tematik, kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera ipd. Navdih iščeta pri glasbenikih, kot so Bob Dylan, Laura Marling in Leonard Cohen, ter pesnikih, kot so Edna Saint Vincent Millay, Emily Dickinson, Reiner Maria Rilke, pa tudi zapisih Simone de Beauvoir. Projekt je kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot je razhajanje med idealom in realnostjo. Avtorici z lepo in poslušljivo glasbo spodbujata razmišljanje o pogosto spregledanih temah.

prejšnji članek
Slovenska igralca zelo uspešna tudi v tujini
Svet slavnih
Slovenska igralca zelo uspešna tudi v tujini
naslednji članek
Sezuvanje na obiskih: DA ali NE?
Zdravje
Sezuvanje na obiskih: DA ali NE?