boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Škrube: Trdo delo, ni vse samo talent

1. 6. 2022; 11.00
Avtor: K.M.
Anže Škrube

Anže Škrube foto: Promocijski material

Svetovno priznani koreograf Anže Škrube bo znanje delil tudi v Sloveniji. Kako gleda na plesna izobraževanja in sam ples ter kakšen je njegov recept za uspeh?

"Trdo delo, ni vse samo talent. Imaš veliko talentiranih ljudi, ki niso dovolj disciplinirali. Tako kot v vsakem drugem športu je disciplina zelo pomembna. In raziskovanje. Danes je težava to, da so družbena omrežja ta ples malo zbegala. Ko sem bil sam star 15 let, sem gledal zgodovino plesa, raziskoval, kdo je nekaj naredil in kaj so ti ljudje bili. Danes pa se vse preveč ljudi obrača na omrežja, kot je Tik Tok. Po eni strani s tem ni nič narobe, po drugi pa se mi zdi, da je ravno TikTok iz plesa naredil neko šalo, saj izpade, kot da lahko čisto vsak pleše, kar pa ni res. Razmišljanje o plesu je pri najstnikih danes drugačno, kot je bilo pred leti. Na družbenih omrežjih te mogoče hitro opazijo, ampak ni nujno, da ravno zaradi plesa. Ko takega postavim na avdicijo poleg pravih koreografov, bo najverjetneje takoj izpadel ...," nam je zaupal Anže Škrube, ki je v svoji karieri že sodeloval tudi z imeni, kot so Usher, Prince, Severina, Justin Timberlake, Chris Brown in številni drugi.

Koreograf, snemalec, producent in še marsikaj bo že ta vikend, med 3. in 5. junijem, na dogodku GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18 let, delil tudi svoje znanje. 

"Delavnico bom naredil tako, da bo izziv za vse. Rad bi, da se imamo dobro, ampak da kljub temu trdo delamo in se naučimo nečesa novega. Zadnje čase se ukvarjam z različnimi trendi, zato sem tudi šel v New York. Pri 33 letih se tudi sam še vedno izpopolnjujem. "Litwfiit style" je stil, ki prihaja iz New Yorka in je trenutno zelo trendovski v svetu hip hopa. Ko me zanima neki novi stil, moram vedno naravnost do vira. Grem direktno v Brooklyn, da se srečam z uličnimi plesalci ... Trenutno se ukvarjam z nekim miksom tega stila, moj cilj pa je, da se bodo na delavnicah naučili res nečesa novega. Tudi sam se moram izpopolnjevati in na tri do šest mesecev pripraviti kaj novega, sicer nisem pravi koreograf in kreator. Ko se bom ustavil, bom nehal učiti. Takrat ne bom več imel te strasti."

Dogodek z več kot tisoč plesalci, ki bo ponudil cel kup atraktivnih doživetij in aktivnosti za vso družino, bo za gledalce brezplačen, plesna tekmovanja in šove pa bo popestril bogat spremljevalni program. Dogodek Ljubljano postavlja ob bok plesnim prestolnicam, kot so Pariz, Salzburg, Amsterdam, New York in Tokio. Hkrati pa je zelo pomemben tudi za dodatno utrditev Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Daničin modni trik
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Daničin modni trik
naslednji članek
Dejanu je bilo vseeno, kako bo videti nevesta
Resničnostni šovi
Dejanu je bilo vseeno, kako bo videti nevesta