pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poletna dieta z domačim shujševalnim napitkom!

21. 6. 2022; 01.00
Avtor: Mojca Kopriva
napitek s kumaro

napitek s kumaro foto: Dreamstime

Kdo si ne želi spiti čarobnega napoja, ki bi mu pomagal izgubiti odvečne kilograme?

Poleti, pred dopustom ob morju ali bazenu, ko je treba sleči še zadnje oblačilo in se pokazati v vsej svoji baročni lepoti, bi marsikdo z veseljem po grlu zlil še tako grenak čarovniški odmerek. Dobra novica je, da ne potrebujete magičnih veščin in skrivnostnih učinkovin, saj imate vse sestavine za ta čarobni napoj že doma! Vse, kar potrebujete, je namreč voda, nekaj sadežev, kumara, vejica sveže mete in nekaj minut za pripravo napitka, ki vam bo pomagal do vitke postave v pičlih desetih dneh.

Recept iz Hollywooda

Recept za čudežni napitek prihaja iz Hollywooda in je plod raziskav strokovnjakinje za fitnes Kim Lyons. Ugotovila je, da mešanica vode, v kateri sta se namakala sadje in kumara z meto, telo čudežno očisti strupenih snovi, pospeši prebavo in topi maščobe. Grenivka je namreč polna vitamina C in pospeši razgradnjo maščob. Jabolko uravnava krvni sladkor. Kumara vsebuje kalij in magnezij ter pomaga pri odvajanju vode. Meta osveži in zavira tek. Voda pa poskrbi za uspešen transport odvečnih snovi iz telesa.

POLETNI NAPITEK S KUMARO IN METO, KI TOPI MAŠČOBE foto: dreamstime

Recept za čudežni napitek

Vsak večer si pripravite napitek za naslednji dan po naslednjem receptu: v velik lonec odmerite liter navadne vode. Na rezine narežite pol kumare in eno olupljeno jabolko ter stresite v vodo. Dodajte še sredico polovice grenivke in osem metinih lističev. Posodo pokrijte z alufolijo in pustite, da se okusi čez noč prepojijo. Zjutraj vodo precedite, koščke sadja in kumare zavrzite, vodi dodajte liter sveže navadne vode. Tako ste dobili dva litra čudežnega napitka. Deset dni morate pred vsakim glavnim obrokom (zajtrkom, kosilom in večerjo) spiti 250 ml te vode, v majhnih požirkih. Preostalo vodo razdelite na pet odmerkov in jo spijte čez dan.

Seznam živil

Tokrat vam pri hrani ne bo treba šteti kalorij. Pravilo je le eno: deset dni sestavljajte svoje obroke le iz živil, ki jih najdete na našem nakupovalnem seznamu. Beljakovine: jajca, piščanec ali puran (brez kože), losos, leča, navadni jogurt (1,5 %), tunina, tofu. Zelenjava: artičoke, jajčevci, cvetača, brokoli, grah, korenje, paprika, šampinjoni, solata s temno zelenimi listi, kumare, stebelna zelena, špinača, paradižnik, bučke, čebula, olive, avokado. Sadje: jabolka, borovnice, maline, grenivka, pomaranča, limona. Maščoba: hladno stisnjeno kokosovo olje, oreščki, oljčno olje. Drugo: čili v prahu, ingver, zelišča, mandljevo mleko, meta, cimet.

prejšnji članek
Temperaturna regulacija med treningom na prostem
Zdravje
Temperaturna regulacija med treningom na prostem
naslednji članek
Paul McCartney na slavnem festivalu najstarejši nastopajoči
Svet slavnih
Paul McCartney na slavnem festivalu najstarejši nastopajoči