Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubezen iz šova: Erika in Damjan po desetletju takole navdušujeta

27. 6. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
Erika in Damjan Smolak

Erika in Damjan Smolak foto: Osebni arhiv

Erika in Damijan Smolak, ki sta se spoznala v resničnostni oddaji Ljubezen na seniku, bosta letos slavila 10. obletnico poroke. Poglejte, kako se imata in kako marljivo ustvarjata dragocen svet na prostranem posestvu. Nad delom njunih marljivih rok so mnogi zelo navdušeni ...

Pisalo se je leto 2011, ko je Erika sklenila, da se prijavi v resničnostno oddajo Ljubezen na seniku, po ogledu predstavitvenega videa, si je namreč želela spoznati simpatičnega kmeta Damijana. Od tedaj, se je njeno življenje povsem spremenilo, Erika in Damjan sta se namreč čisto zares zaljubila in tudi po končanem snemanju nadaljevala skupno pot, ki sta jo okronala s poroko in naraščajem.

Erika in Damijan Smolak v veselem pričakovanju. (Foto: Nace Zavrl-Primafoto) foto: Nace Zavrl-Primafoto

Starša deklice Klare sta v minulih letih nadgradila srčno kmetovanje na ekološki kmetiji Dvornik, kjer na 29 hektarjih marljivo ustvarjata svoj raj na zemlji. Ukvarjata se tudi z dopolnilnimi dejavnostmi, na kmetiji denimo predelujejo sadje in zelenjavo, sami meljejo različne vrste moke, izdelujejo testenine, pečejo kruh in piškote.

Erika Smolak foto: zarja jana

»Osnovna kmetijska dejavnost ne prinaša toliko prihodka, ker nobeden od naju ne hodi službo, zato je Damijan, še preden sva prišla skupaj, že odprl nekaj dopolnilnih dejavnosti. Leta 1997 je naredil kmečki muzej, ki sva ga potem skupaj še malo izpopolnila in razširila. Veliko je predelave, na primer zelenjave, žit v domače moke. Imamo svoj mlin. Delam lastne testenine, s tem sem začela jaz. Izredno pomembno je, da osnovna sestavina prihaja z naše kmetije. Dokupujemo, recimo, olje, sol, kis za vlaganje, sladkor, ne pa moke, uporabljamo tisto, kar na kmetiji je. To je tudi smisel kmetije. Poiskati moraš tisto, kar tam dobro raste, midva sva, recimo, ugotovila, da je pira zelo donosna, pšenica pa ne, sva poskušala še in še, ker sem želela imeti pšenično moko, ampak ni šlo. In sem rekla, glej, izredno dobro piro narediva – oziroma jo naredi zemlja – dobro jo predelava, zakaj ne bi ponudila tega?« je pred časom v klepetu za svet24 razložila Erika, ki dogajanje na posestvu pogosto objavi tudi v objektiv in ga deli na družbenem omrežju.

Kako simpatična sta zakonca Smolak, si lahko pogledate na naslednjem posnetku: kliknite TUKAJ.

prejšnji članek
Manj znani svet priljubljene Ditke
Zdravje
Manj znani svet priljubljene Ditke
naslednji članek
Eva Peternelj o sodelovanju v šovu Exatlon
Resničnostni šovi
Eva Peternelj o sodelovanju v šovu Exatlon