Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rifleta je izdalo zdravje: 'Prtegnu me je možganski kapič!'

25. 6. 2022; 11.00
Avtor: V.M. / revija Lady
Janez Hočevar - Rifle

Janez Hočevar - Rifle foto: Grega Wernig / arhiv M24

Janeza Hočevarja na sceni pogrešamo že nekaj mesecev. Ga je res zapustilo zdravje? Rifle je pojasnil, kaj se z njim dogaja ...

"Začelo se je kot v pravljici Bilo je pred davnimi časi ... Brez vseh opozoril me je nekega lepega dne 'prtegnu možganski kapič'.  Z ženo Majo sva, kot je najina navada ob koncih tedna, pripravljala kosilo. V nekem trenutku me je za kuhinjskim pultom obšla slabost, sesedel sem se in leva stran me enostavno ni več ubogala. Roka in noga sta šli v nasprotju z mojimi željami povsem po svoje. Drugega pa ni bilo, govoril sem povsem normalno. Ker ne maram težav in sem verjel, da bo kmalu vse tako, kot je bilo prej, sem Majo prepričal, da grem samo malo počivat. Žal naslednji dan ni bilo nič bolje, zato me je brez pregovarjanja odpeljala na urgenco. Tam se je začel cirkus. Začeli so me obravnavati, kakor da imam kakšne možgane v glavi. Pa kako, hudiča?! Saj so me že kot otroka zmerjali, da nimam nobenih možganov, da še za policista ne bom dober. Potem mi pa na zrela leta diagnosticirajo možgansko kap! Sem jim to, da se najbrž motijo, tudi povedal," se je v klepetu za revijo Lady iz grenke preizkušnje  pošalil Janez Hočevar - Rifle in nadaljeval z razlago, kako je zatem potekalo njegovo zdravljenje.

Slovi kot komik, a pravi, da je včasih lažje biti tragičen kot smešen. foto: Sebastjan Oblak

"S škofjeloške urgence so me z rešilcem odpeljali na nevrološko kliniko. Tam sem preživel štirinajst dni. Na začetku je bilo kar težko – bil sem zmeden in hodil sem lahko samo s hojco. Od tam sem bil poslan direktno v zdravilišče. Ne morete verjeti, celo vprašali so me, kam bi si želel na nadaljnje zdravljenje. Nikoli več se ne bom pritoževal čez naše zdravstvo. Vse je neverjetno 'klapalo'. In izbral sem si Šmarješke Toplice. Tri tedne sem preživel tam in s pomočjo srčnih terapevtk in sester, vseh se še spomnim – Anja, Damjana, Romana, Tea, Štefka in Andreja, pa še Gregor je bil zraven – sem od tam odšel kot nov. Ali pa kot 'star'. Brez bergel, brez hojce, brez palice, samo z rahlo motnjo ravnotežja. Ta me bo najbrž spremljala še nekaj časa."

In kako se počuti sedaj? Kakšni so njegovi načrti za počitnice? Prejšnja leta je z motorjem obredel pol Evrope. Kako bo letos? "Motor komaj čakam. Upam, da bom še letos lahko spet sedel nanj. Razmišljam celo o tem, da bi si kupil takega, ki ima spredaj dve kolesi. Baje je bolj stabilen, vsaj v stoječem položaju. Vsako poletje sem si privoščil del počitnic z motorjem po bivši Jugoslaviji, del po Dolomitih in del po Toskani. Lani sem bil še v Albaniji, predlani pa v Romuniji. Obe sta za prave motoriste super destinaciji. Sem pa na motorju vedno sam, Maja še nikoli ni sedla na mojega."

prejšnji članek
Mlada, uspešna in zaljubljena
Svet slavnih
Mlada, uspešna in zaljubljena
naslednji članek
Zaljubljeni 'Ranta' se je poročil z lepo Ano
Svet slavnih
Zaljubljeni 'Ranta' se je poročil z lepo Ano
#nasazenazenska
nasazenazenska