zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V ameriškem lokalu odmevala pesem Nede Ukraden

21. 7. 2022; 08.00
Avtor: V.M.
Neda Ukraden

Neda Ukraden foto: Promocijska fotografija

Hrvaška pevka Tatjana Cameron – Tajči je med sladkanjem v lokalu ameriškega obmorskega mesta zaslišala znano melodijo pevke Nede Ukraden. Kar je sledilo, ji bo ostalo v prelepem spominu.

Tajči je sledilcem zaupala, kaj se ji je pripetilo, ko si je v Newportu privoščila ohladitev s sladoledom. »Sedim na rdečem stolu in zaslišim pesem, ki zveni zelo hrvaško - lepa melodija, mehak ritem, občutek poletja.Pozorno poslušam in prepoznam pesem (Neda Ukraden "Zora je"),« je pričela pripoved pevka in nadaljevala, da je zatem stopila do natakarja za pultom in ga povprašala, kako je prišel do te pesmi. Pojasnil ji je, da je opazil, da ljudje radi poslušajo špansko in francosko glasbo, zaradi česar je pomislil, da jim bodo morda všeč tudi balkanske melodije.

Tajči foto: Facebook

Tatjana je v nadaljevanju presenečeno izvedela, da natakar Goran prihaja iz Skopja in da se spominja njenih slavnih let v domovini. »Ni mi verjel, ko sem mu povedala, da sem Tajči. “Tajci, Tajci? ” je vprašal. Bil je še zelo majhen deček, ko je v stari deželi med poslušanjem mojih pesmi jedel Čokolino. Takšna srečanja so čarobna. In resnična. In opomnik na lepoto človeške povezanosti z glasbo, ki nam pomaga, da najdemo pot drug do drugega.«

prejšnji članek
Justin Bieber prihaja k sosedom
Svet slavnih
Justin Bieber prihaja k sosedom
naslednji članek
Dončić in Dragić spet uživata skupaj
Svet slavnih
Dončić in Dragić spet uživata skupaj