Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Finalist slovenskega šova čez mejo ustvarja posebno zgodbo

27. 7. 2022; 10.00
Avtor: K.M.
Marko Gorela

Marko Gorela foto: Pop TV

Marko Gorela, finalist tretje sezone šova Gostilna išče šefa, živi svoje sanje. Preverite, kaj si je ustvaril!

Marko Gorela je bil pred leti finalist tretje sezone kulinaričnega šova pod taktirko Bineta Volčiča. V isti sezoni je glavno nagrado domov odnesel Valerio Lutman, Marko pa je dobil potreben zagon za ustvarjanje v kulinaričnem svetu. Danes, skoraj 8 let kasneje, mu je uspelo ustvariti prav posebno zgodbo. Le-to pa ustvarja tik za mejo pri sosedih Hrvatih.

Letos aprila je tam namreč odprl novo restavracijo Anna's garden, ob tem pa je na družbenem omrežju zapisal: "Ja prišel je čas, da vam razkrijem, kaj sem v vsem tem času pripravljal. Nisem šel daleč saj je Istra v mojem srcu. V Bašaniji - Savudriji sem odprl vrata nove restavracije z imenom Anna’s garden. Vsi ste lepo vabljeni na obisk, kozarec mehurčkov, vina, piva ali krožnik dobre hrane."

O Marku so na uradni spletni strani sicer zapisali: Na čelu mlade in predane ekipe je Marko Gorela, ki je kljub svoji mladosti izkušen in prepoznan kot vrhunski kuharski mojster. Kalil se je v priznanih restavracijah na Slovenski obali, je dobitnik številnih mednarodnih nagrad in kuharskih priznanj. V domovini je znan obraz, saj je bil tudi finalist televizijskega resničnostnega šova Gostilna išče šefa. Ob vseh njegovih zmagah in uspehih zanj najboljša kuharica na svetu še vedno ostaja mama.

Restavracija se nahaja v dobro znanem apartmajskem hotelu Villa Valdepian, ime pa je dobila po baronici Anni Plochl. Le-ta je v Gradcu ustanovila bolnico za otroke, društvo pa je po njeni smrti nadaljevalo njeno delo in leta 1908 v Savudriji zgradilo klimatsko zdravilišče za otroke, kjer danes lahko najdemo vilo in restavracijo.

Marku čestitamo in mu v nadaljnji karieri želimo še veliko uspeha. 

prejšnji članek
Druga plat Nuše Derende
Horoskop
Druga plat Nuše Derende
naslednji članek
Pred snemanjem šova si je Natalija Bratkovič takole polnila baterije
Resničnostni šovi
Pred snemanjem šova si je Natalija Bratkovič takole polnila baterije