pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

MasterChef: Domiselni Ljubislav pozabljivost spremenil v kreativnost

28. 7. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
Ljubislav Petrovski

Ljubislav Petrovski foto: Ana Gregorič

Sredi kuhanja je opazil, da nima moke. Da že pripravljene sestavine ne bi šle v nič, je skreiral povsem drugačno, novo jed, ki je vse presenetila z izvrstnim okusom.

Tekmovalec zadnje sezone šova MasterChef Ljubislav Petrovski je s spletnimi prijatelji delil zabavni utrinek iz kuhinje, ki bo morda dobro služil še komu, če bo sredi nedeljske kuhe ostal brez pomembne sestavine.

»Sigurno se vam je zgodilo, da ste kdaj bili v situaciji, ko začnete neko stvar pripravljati, a vmes ugotovite, da nimate ene sestavine, nedelja popoldne je in treba je nekaj pripraviti. Imam rešitev za to. Takrat se spomnite na mene,« se je hahljal Ljubislav, ki je domačim nenačrtovano postregel z lignji, polnjenimi z maso za žlikrofe in obogatenim s flambiranim cheddarjem.

In kako je sploh prišel do te ideje? »Stvar je sledeča, lotite se žlikrofov, skuhate krompir, prepražite čebulo na slanini in tako naprej in nato ugotovite, da nimate moke! Kaj sedaj? Treba je zmes nekam spraviti. Takrat se utrne ideja, seveda, brez panike. Panika tukaj nima kaj za počet (smeh). In potem, počasi pridejo lignji. Lepo priplavajo, ne vede, da znajo bit koristni. No, da skrajšam to hecno zgodbo, preprosto, lignje napolnite z zmesjo za žlikrofe,« je pripoved zaključil Ljubislav in dodal, da je bila jed naravnost božanska.

prejšnji članek
Veselje udeleženca resničnostnega šova in voditeljice
Svet slavnih
Veselje udeleženca resničnostnega šova in voditeljice
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Tigrica skočila na avto, Damir ponorel
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Tigrica skočila na avto, Damir ponorel