nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na današnji dan se je poslovil veliki Oliver Dragojević

29. 7. 2022; 08.00
Avtor: K.M.
Oliver Dragojević

Oliver Dragojević foto: Arhiv

Leta 2018 se je na vroč poletni dan poslovil večni Oliver. Danes se ga spominjajo številni, ob njegovi smrti pa je jokala celotna nekdanja skupna država.

Točno pred štirimi leti je glasbeno javnost in številne oboževalce pretresla vest, da se je po težki bolezni v zgodnjih jutranjih urah poslovil velikan hrvaške glasbe Oliver Dragojević. Njegov zadnji javni nastop je bil sicer novembra leta 2017 v hrvaškem državnem gledališču. Oliver je umrl zaradi posledic raka na pljučih, bolezni pa v javnosti sam ni nikoli priznal. 

Danes, pa tudi v zadnjih dneh, se ga tako na koncertih kot tudi na družbenih omrežjih spominjajo številni prijatelji in glasbeni kolegi. Nekateri, pa tudi glasbenikovi oboževalci iz različnih mest in držav, so se te dni zbrali tudi v Veli Luki na Korčuli, kjer je Oliver preživel veliko časa, malo pristanišče pa je tudi kraj njegovega večnega počitka. Tam bo danes ob 22. uri tudi koncert v spomin na pokojnega glasbenika, na katerem bodo nastopili  Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak in drugi. 

prejšnji članek
Lina Majcen zaradi nove strasti v odlični kondiciji
Svet slavnih
Lina Majcen zaradi nove strasti v odlični kondiciji
naslednji članek
Anže se je zaljubil, zapeljala ga je na recepciji
Svet slavnih
Anže se je zaljubil, zapeljala ga je na recepciji