Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Penelope Cruz snema film o Enzu Ferrariju

9. 8. 2022; 09.00
Avtor: STA
penelope-cruz

Penelope Cruz foto: PROFIMEDIA

V italijanski Modeni snemajo film Michaela Manna o Enzu Ferrariju, v katerem Lauro, soprogo ustanovitelja Formule 1, igra 48-letna španska igralka Penelope Cruz, ki je s prihodom v italijansko mesto pritegnila veliko medijsko pozornost.

Igralko so tako minuli teden opazili, kako se sprehaja po središču Modene, kjer je tudi obiskala slavno lokalno restavracijo Da Enzo. Tam je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa naročila lokalno specialiteto torteline. Opazili so jo tudi med snemanjem na ikoničnem največjem modenskem trgu Largu Garibaldi, dan kasneje na pokopališču San Cataldo, ki je postalo prizorišče filma, postavljenega v leto 1957, ko se je zgodil eden od najbolj žalostnih dni v Ferrarijevem življenju, pogreb njegovega sina Dina.

Ob Penelope Cruz, ki je leta 2008 prejela oskarja za najboljšo stransko igralko za film Woodyja Allena Ljubezen v Barceloni, Enza igra nominiranec za oskarja, ameriški igralec Adam Driver. V filmu igrata tudi ameriška igralka Shailene Woodley in njen sorojak Patrick Dempsey. Na kinematografska platna naj bi prišel prihodnje leto. Prikazuje življenje Enza Ferrarija, tako družinske težave, kot njegove priprave na avtomobilistično dirko Mille Miglia leta 1957.

Ameriški režiser Mann je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že v 90. letih prejšnjega stoletja govoril o snemanju filma o avtomobilskem mogotcu z dvema svetovnima vojnama in številnimi družinskimi tragedijami v ozadju. Pomemben del filma je prav leto 1957, ko je Ferrarijev dirkalnik na Mille Miglia po Italiji doživel nesrečo s smrtnim izidom.

Mestni svet je ta teden po navedbah Anse tudi sporočil, da bodo deli mestnega središča, vključno z okrožjem Casalgrande, v času snemanja zaprti.

prejšnji članek
Renata Šapina: Če bo treba, se bom prijavila še desetkrat!
Resničnostni šovi
Renata Šapina: Če bo treba, se bom prijavila še desetkrat!
naslednji članek
Rita Ora naj bi se poročila
Svet slavnih
Rita Ora naj bi se poročila