zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Igralec Sean Penn pripravlja politični triler

25. 8. 2022; 08.00
Avtor: STA / V.M.
filmo-sean

Sean Penn foto: Reuters

Film bo temeljil na članku ameriškega novinarja Raymonda Bonnerja. Resnična zgodba bo postavljena v čas državljanske vojne v Salvadorju v 80. letih prejšnjega stoletja, po posilstvu in umoru štirih ameriških nun v tej srednjeameriški državi.

Dvakratni dobitnik oskarja Sean Penn pripravlja politični triler. S svojim produkcijskim podjetjem Projected Picture Works, ustanovljenim lani, želi na velika platna prenesti dramo Killers & Diplomats.

O filmu

V filmu, ki bo temeljil na članku ameriškega novinarja Raymonda Bonnerja, mlad ameriški diplomat preiskuje zločin in se pri iskanju virov znajde v nevarnosti. Pozneje vojakom nacionalne garde sodijo in jih obsodijo na dolgoletne zaporne kazni.

Penn bo tudi producent trilerja, pripravlja pa še dokumentarni film o ruski agresiji v Ukrajini. Tam se je v zadnjih mesecih po poročanju dpa srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Ameriški igralec je nazadnje zaigral v TV seriji Gaslit, kot režiser pa je v zadnjih letih podpisal drami Zadnja podoba in Dan zastave. Oskarja je prejel v letih 2004 in 2009 za vlogi v filmih Skrivnostna reka Clinta Eastwooda in Milk Gusa Van Santa.

foto: Reuters

prejšnji članek
Vdova Kobeyja Bryanta bo prejela visoko odškodnino
Svet slavnih
Vdova Kobeyja Bryanta bo prejela visoko odškodnino
naslednji članek
Urban Vidmar z nekdanjo miss Slovenije ustvaril ljubezensko zgodbo
Svet slavnih
Urban Vidmar z nekdanjo miss Slovenije ustvaril ljubezensko zgodbo