pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vlado Kreslin v pričakovanju koncerta

2. 9. 2022; 05.00
Avtor: STA
Vlado Kreslin 2

Vlado Kreslin foto: Marko Vavpotič

Po tradiciji bo nocoj v Križankah nastopil prekmurski glasbenik Vlado Kreslin. Z njimi tokrat ne bo njegovega očeta, bo pa na oder povabil tri gostje ...

V Križankah bo nocoj nastopil prekmurski glasbenik Vlado Kreslin. Član nekdanje zasedbe Martin Krpan, s katero je muziciral v 80. letih, bo na svoj 31. nastop v okviru Ljubljana festivala pripeljal stalni spremljevalni zasedbi - Male bogove in Beltinško bando. Koncert je že razprodan.

Kreslin foto: Marko Vavpotič

"Pridemo z veliko zasedbo iz Prekmurja, ki je sestavljena iz benda Mali bogovi in Beltinške bande," je pred koncertom povedal Kreslin. Z njimi tokrat ne bo njegovega očeta, bo pa na oder povabil tri gostje, mlado mariborsko pevko Nino Gvardjančič ter dve ukrajinski glasbenici, s katerima bodo predstavili tudi del ukrajinskega ljudskega izročila.

Igrali bodo "nekaj novega in nekaj starega", a "nikoli ne ve točno, kaj vse se bo zgodilo", je povedal na novinarski konferenci pred koncertom. Kot je še dodal: "Letos je presenetljivo predvsem to, da je bil koncert razprodan že konec junija."

Vlado Kreslin

Vlado Kreslin foto: Tadej Majhenič

prejšnji članek
Praznovanje 80-letnice Elze Budau
Svet slavnih
Praznovanje 80-letnice Elze Budau
naslednji članek
Čevlji, ki navdušujejo otroke!
Moda&Lepota
Čevlji, ki navdušujejo otroke!