stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Oto Pestner: Nastopal bom, dokler bom lahko

17. 9. 2022; 12.00
Avtor: Revija Lady
oto pestner

Oto Pestner foto: PR

Član legendarne skupine New Swing Quartet je pojasnil, da po srčnem infarktu dosledno upošteva zdravnikova navodila. Kakšno je njegovo počutje?

 »V kratkem bom imel prvo kontrolo po vsem tem, kar se je zgodilo. Do zdaj ni bilo nič kaj tako drastičnega, seveda pa se je treba paziti. Zdaj vam lahko potrdim, da se počutim 90 odstotno normalno,« je priznal in dodal, da mu oder pomeni največ, zato se mu za nič na svetu ne bo odpovedal.

Oto Pestner foto: Revija Zvezde Lady

»Na odru se počutim kot riba v vodi, a kot kaže, me je telo začelo opozarjati, da bi bil čas, da tempo malo upočasnim, zato ga velja poslušati,« je še priznal Oto, ki o umiku z odrov ne razmišlja.

»O glasbeni upokojitvi ne razmišljam čisto nič, ker sem uradno že upokojenec. (smeh) Drugače pa ne, nastopal bom, dokler bom lahko. Drugo leto me čaka veliko dela, proslavljal bom 55 let odra, skupaj s svojimi kolegi tudi 55 let skupine New Swing Quartet. Lahko rečem samo, da pripravljam nekaj posebnega.«

Med okrevanjem se je Oto, razen na družino, ženo Majo in hčerki dvojčici Ano in Elo, opiral tudi na glasbo, za katero pravi, da je zanjo vredno živeti. »Glasba je vsekakor zdravilo, čeprav nerad to rečem. Glasba je življenje, mene ohranja mladega, in če hočeš živeti, te bo glasba zagotovo rešila.«

prejšnji članek
Če bi vedeli, kako zdrav je brokoli, bi ga večkrat jedli
Zdravje
Če bi vedeli, kako zdrav je brokoli, bi ga večkrat jedli
naslednji članek
Pestro življenje Nataše Tič Ralijan
Svet slavnih
Pestro življenje Nataše Tič Ralijan