stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl je legendarni raper znan po pesmi Gangsta's Paradise

29. 9. 2022; 09.53
Avtor: K.M.
Coolio

Coolio foto: Profimedia

V 60. letu starosti je umrl raper Coolio, ki je zaslovel predvsem s pesmijo Gangsta's Paradise, ki je bila tudi naslovna pesem filma Nevarna srca.

Coolio s pravim imenom Artis Leon Ivey mlajši je s pesmijo Gangsta's Paradise leta 1995 osvojil glasbeno nagrado grammy za najboljši samostojni rap nastop. Gangsta's Paradise je bila tudi nosilna pesem filma Nevarna srca (Dangerous Minds) Johna N. Smitha iz leta 1995, v katerem Michelle Pfeiffer igra učiteljico v eni od nevarnih kalifornijskih srednjih šol.

Raper je nase opozoril leta leta 1994 z izdajo prvega albuma It Takes a Thief z naslovno pesmijo Fantastic Voyage. Gangsta's Paradise pa je leta 1995 s svojim temačnim besedilom postala hit številka ena v ZDA. V času glasbene kariere je Coolio dobil še pet nominacij za grammyje.

Rodil se je v Pensilvaniji nedaleč od Pittsburgha, kasneje pa se je preselil v Compton v Kalifornijo, kjer je obiskoval višjo šolo in obenem delal kot gasilec in letališki varnostnik. Umrl je v domu prijatelja v Los Angelesu, novico je javnosti sporočil njegov dolgoletni menedžer Jarez Posey, vzrok smrti pa še ni znan.

prejšnji članek
Za Sanjskega moškega se poteguje raziskovalka spolnosti
Resničnostni šovi
Za Sanjskega moškega se poteguje raziskovalka spolnosti
naslednji članek
Se spomnite Antonije? Vrnila se je v drugi vlogi …
Svet slavnih
Se spomnite Antonije? Vrnila se je v drugi vlogi …