Miha Deželak foto: Darja Štravs Tisu/Radio 1
»Obožujem jesensko gobarjenje, ker se v gozdu sprostim in nadiham čistega zraka. Gobe največkrat nabiram na dolenjskem koncu v okolici Turjaka in na Gorenjskem v pokljuških gozdovih, mikrolokacije pa kot pravi gobar vsekakor ne izdajam. Poznam veliko vrst gob, a jih hkrati ogromno ne tudi ne poznam in ne nabiram. Vsekakor obstaja veliko vrst gob, če samo pomislim na to, koliko je različnih vrst golobic, mušnic in gobanov. Najpogosteje jih jem v juhi, rižoti ali z jajci. Zelo všeč so mi tudi panirane marele, sirovke z ražnja, najbolj pa obožujem surove ledenke v solati s česnom in peteršiljem. Jesenska pohajkovanja v naravi so odlična, sploh jesenske barve Krasa me hitro zvabijo na plan. Sprehod ali kolesarjenje sta najpogostejši varianti preživljanja mojega prostega časa v jeseni.«
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.