sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Filmska ljubezen, ki ni nikoli ugasnila: Gušti in Chantal poročena že 23 let

24. 10. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
1Chantal van Mourik

Gušti s soprogo Chantal van Mourik foto: arhiv

V oddaji V petek zvečer je Blaž Švab gostil glasbenika tekstopisca in skladatelja Miha Guština - Gušti, s katerim je med drugim poklepetal o njegovi naravnost filmski ljubezenski zgodbi, ki plemeni še danes, čeprav prve iskre segajo v leta, ko sta s soprogo štela komaj 14 in 16 let.

Poznate njuno romantično zgodbo?

Miha Guštin - Gušti je bodočo soprogo Chantal spoznal kot najstnik in sicer med morskimi počitnicami na Hrvaškem. Zatem sta kar deset let ohranjala tike z dopisovanjem, njegova simpatija je namreč prihajala iz Nizozemske. Glasbenik svoje najstniške ljubezni tudi tekom odraščanja ni pozabil, kar je tudi razlog, da je napisal pesem Črn tulipan, s katerim je pravzaprav simbolično opisal črnolaso dekle iz Nizozemske, ki jo je še vedno nosil v srcu.

Chantal Van Mourik Guštin foto: Arhiv Obrazov

»Ko sem komad predstavil bendu in režiserju, je rekel, da mu ni všeč, da je preveč rokerski, vprašal pa me je, kaj ta zgodba meni pomeni. Pojasnil sem mu, da je pesem za dekle iz Nizozemske in da o njej govori besedilo. Tako je prišlo do tega, da je rekel, da jo želi v videospotu. In potem smo jo poklicali, je prišla in ostala,« je razložil Gušti in zgodbo čudovito zaključil s podatkom, da je Chantal njegova žena že 23 let.

Plod ene najlepših ljubezenskih zgodb na glasbeni sceni so trije otroci. Najstarejši sin Kris je sledil očetovim stopinjam, poznamo ga namreč kot kitarista priljubljene skupine Joker Out.

prejšnji članek
Sestro dvojčico Gabriele Spanic pretepli na javnem mestu
Svet slavnih
Sestro dvojčico Gabriele Spanic pretepli na javnem mestu
naslednji članek
Šok: Slovenska smučarka pri 24 končala kariero
Svet slavnih
Šok: Slovenska smučarka pri 24 končala kariero