900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Poslovil se je avtor pesmi Solinar Enzo Hrovatin

2. 12. 2022; 11.50
Avtor: K.M.
Enzo Hrovatin

Enzo Hrovatin foto: Mediaspeed

Prijatelji so potrdili novico, da se je poslovi član legendarne skupine Faraoni in avtor številnih uspešnic Enzo Hrovatin.

Na družbenih omrežjih je odjeknila vest, da se je po bolezni poslovil legendarni slovenski glasbenik in dolgoletni član ter vokalist skupine Faraoni, Enzo Hrovatin. Kitarist in vokalist zasedbe se je podpisoval tudi pod številne njihove uspešnice, med največjimi je zagotovo legendarna pesem Solinar. Je pa tudi avtor glasbe pesmi Kar je res, je res, Mi ljudje smo kot morje, Sem takšen (ker sem živ) in drugih. Star je bil 61 let. 

"Poslovil se je Enzo Hrovatin. Član legendarne skupine Faraoni in avtor skladb nam je v trajen spomin zapustil številne uspešnice, kot so E tristemente, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Ti znaš, Tu je moj dom ... Iskreno sožalje svojcem," je na družbenem omrežju zapisal Avditorij Portorož, kjer je zasedba Faraoni požela številne uspehe.

Od njega se poslavljajo glasbeni prijatelji

Na družbenem omrežju se je od prijatelja poslovil tudi Martin Štibernik: "Dragi prijatelj Enzo! Hvala ti, hvala ti za vse. Rad te imam kot brata. Nalezljiv je bil tvoj smeh in nepozabna so bila naša druženja. Veliko smo si dali in hvaležen sem za vsako minuto, ki smo jo preživeli skupaj. Rad bi te še enkrat poljubil in objel pa žal ne bo šlo. Ti pa zato želim, da rajaš, poješ in se veseliš v božjem naročju. Dragi naš solinar, se vidimo tam nekje za mavrico."

Faraoni

Enzo se je zasedbi Faraoni pridružil leta 1983 in je v njej deloval v obdobju največjih uspehov. Ustvarjal pa je tudi kot solist. V zadnjih letih je njegovo življenje krojila bolezen, zaradi katere se je podal tudi v druge ustvarjalne vode. Predvsem v slikarstvo. 

prejšnji članek
Tara Zupančič pobegnila na toplo
Svet slavnih
Tara Zupančič pobegnila na toplo
naslednji članek
Blaž Švab raznežen ob omembi sina
Svet slavnih
Blaž Švab raznežen ob omembi sina