cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Peter Fink obdaril Veseljaka Janjo Ulaga in Nejca Drobniča

20. 12. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Janja in Nejc Veseljak

Janja in Nejc foto: Promocijski material

Mojster melodij Peter Fink je z melodijo za Hudomušno polko obdaril voditelja Janjo Ulaga in Nejca Drobniča.

V nedeljo sta v razprodani dvorani Leona Štuklja v Novem mestu skupaj z dva tisoč ljubiteljev glasbe praznovala dva slovenska, ali pa bolje rečeno dolenjska, ansambla. Ansambel Pogum svojo dvajsetletnico, Ansambel Petra Finka pa tridesetletnico. Poleg glasbe je bilo na odru poskrbljeno tudi za humor, za katerega so zaslužni tudi Veseljaki. 

Janja Ulaga in Nejc Drobnič foto: Sašo Švigelj

Dogodek je namreč povezovala Veseljakova voditeljica Janja Ulaga, za humor so poskrbeli Mama Manka, Poštar Lojz, Zinka in Ribnčan Urban. V času priprav na koncert so se spletle prijetne prijateljske vezi, kot plod druženja pa je nastala tudi hudomušna polka, ki jo je mojster melodij, Peter Fink podaril Janji Ulaga in Nejcu Drobniču (Ribnčanu Urbanu).

Besedilo za Moške muje je spisal Poštar Lojz (Matjaž Knez – Mato). Zgodba govori o moški hibi nenehnega pogledovanja za ženskimi čari, ki pa je namenjeno le temu, da moškega ohranja »živega«. Nauk zgodbe namreč pravi, da če v življenju kdaj pride trenutek, ko moškega ženski čari ne predramijo več, se skoraj zagotovo ohladi tudi v odnosu do svoje žene.

Dobra družba

V videospotu pa so Janji in Nejcu na pomoč priskočili številni prijatelji. Med njimi Poštar Lojz (Matjaž Knez – Mato), Zinka (Neva Stepan), mehanik Marjan (Tony Carter), natakarica (Nina Cestnik Pavlič), Peter Fink, Ansambel Pogum.

Moške muhe foto: Sašo Švigelj

Nastopajoči v videospotu. foto: Sašo Švigelj

Ustvarjalci pa o glasbi pravijo: "Sicer je polka namenjena uživanju, zato naj bo dobra podlaga za ustvarjanje lepih spominov, kot smo jih ustvarili tudi na krasnem dogodku Glasbeni Abraham."

Židan popoldan

Janja in Nejc sta svoje prvo takšno glasbeno sodelovanje predstavila tudi na Veseljaku, kjer sta gostovala v programu Židan popoldan. Med gostovanjem sta razkrila tudi številne tako moške kot ženske muhe. Nismo pa prepričani, kdo je studio zapustil boljše volje. 

prejšnji članek
Tari Zupančič službo 'ukradel' kar njen srčni izbranec
Svet slavnih
Tari Zupančič službo 'ukradel' kar njen srčni izbranec
naslednji članek
Zdrav in sijoč polet v praznični čas s TKM
Moda&Lepota
Zdrav in sijoč polet v praznični čas s TKM