mrlič Svet24.si

Razglasili so jo za mrtvo in strpali v mrliški ...

kitajski balon Svet24.si

Američani iščejo sestreljeni kitajski balon

zmago jelincic pl Necenzurirano

Zmago Jelinčič v škripcih. Ga bo rešil Janković?

danijel besic loredan pl2 Reporter.si

Danijel Bešič Loredan: Ne bom šel naj jahto z ...

doncic Ekipa24.si

Dallas z novo okrepitvijo! To je velezvezdnik, ki ...

Miha Hercog Njena.si

Poroka na prvi pogled in Miha Hercog: 'Ne iščem ...

komar Ekipa24.si

Zaledenela je kri! Slovenska skakalka po doskoku ...

Slovenski kuharski mojster pripravil dvojno praznovanje
| M.N.

Slovenski kuharski mojster pripravil dvojno praznovanje

Janez Bratovž je prvi slovenski chef, ki mu je uspel preboj v svet., Primož Lavre

Z družino in prijatelji je nazdravil 30-letnici delovanja restavracije in svojim 60 letom, čeprav jih je dopolnil že lani.

Janez Bratovž je zagotovo eden izmed najbolj prepoznavnih in priznanih slovenskih kuharskih mojstrov. Pred dnevi pa je v svoji restavraciji praznoval dve okrogli obletnici. Lansko leto, 18. januarja, je namreč sam praznoval 60. rojstni dan, a zaradi omejitev ni mogel pripraviti večjega praznovanja. Oktobra pa je njegova restavracija praznovala 30. obletnico delovanja.

"Trideset let ni mačji kašelj, to se ve. Veliko truda in trdega dela smo vložili v našo restavracijo in veseli smo, kadar to prepoznate. Hvaležni smo za vsako prijazno besedo in ponosni, kadar se k nam vračate," je ob okroglem jubileju restavracije povedal Bratovž. Obema mejnikoma pa je nazdravil z družino, prijatelji, kulinaričnimi kolegi in ekipo, ki mu zvesto stoji ob strani.

Med tistimi ki so z njim nazdravili, je bil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pa ostali slovenski kuharski mojstri in številni drugi prijatelji, ki jih ni malo. Slovenski kuharski mojster ob tem pravi, da je bil večer polen smeha, veselja in predvsem iskrenih objemov.