Paul Stanley Schmidt1 Svet24.si

Zabodel ga je pred očmi zaročenke in triletne ...

Polnilnica za vodik Svet24.si

Čim več polnilnic za nove generacije tovornjakov

20220424-01134542 Necenzurirano

Sandi Češko, drugi najbogatejši Slovenec, je v ...

cvikl legan vila m24 pl Reporter.si

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku...

237-2-boromisa uvodna lv Ekipa24.si

Namesto Riere Garcia?! Oglasili so se iz Olimpije ...

Princ Andrew pravi, da bi si rad opral ime Odkrito.si

Pripravlja eksplozivno avtobiografijo!

lanisek Ekipa24.si

Predčasen konec v Planici! Danes ne bodo več ...

Žan Kranjec: Upam, da je prišel čas za medaljo
| K.M./STA

Žan Kranjec: Upam, da je prišel čas za medaljo

Žan Kranjec, STA

Prihodnji teden se v Franciji pričenja svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, kjer je eden od favoritov tudi Žan Kranjec.

V ponedeljek se v francoskih smučarskih središčih Courchevel in Meribel pričenja svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Tja se odpravlja kar 15 slovenskih smučarjev in smučark. Največ pa zagotovo pričakujemo od Ilke Štuhec in Ane Bucik ter Žana Kranjca, ki lahko glede na rezultate v letošnji sezoni posežejo po najvišjih mestih. 

Dve vrhunski vožnji

Žan Kranjec bo v svoji paradni disciplini, veleslalomu, v katerem trenutno zaseda tretje mesto v skupnem seštevku, nastopil šele 17. februarja. Zdaj upa, da do prvenstva odpravi vse nepravilnosti in da tam pokaže dve vrhunski vožnji. "Načeloma sem zadovoljen, za menoj je za zdaj izjemno konstantna sezona, predvsem rezultatsko, pokazal sem tudi nekaj izjemnih voženj. Še vedno, kar se tiče mojih smučarskih nastopov, ni stalnosti, ki bi si jo želel. Verjamem, da sem imel kakšno vožnjo v nogah tudi kaj več. Še vedno so nihanja. To želim popraviti do SP, oziroma želim, da na prvenstvu pokažem dve vrhunski vožnji, in potem tudi naprej v nadaljevanju sezone," je slovenski smučar povedal za STA. V naslednjih dveh tednih bo čas namenil treningom v Kranjski Gori. 

Foto: Profimedia - Žan Kranjec

Neznan teren

Za vse bo proga precejšnja neznanka. Finalne tekme svetovnega pokala 2021/22 so lani potekale v Meribelu. Pred desetimi leti je Tina Maze v Courchevelu zmagala na veleslalomu za svetovni pokal, Bojan Križaj pa je bil leta 1979 v Courchevelu tretji na veleslalomu. "Proge ne poznam, tudi trening, ki smo ga lani opravili v Courchevelu, ni bil na terenu, kjer bo prvenstvo. Verjamem pa, da sem lahko na vsakem terenu konkurenčen za najvišja mesta," je prepričan Žan, ki k temu dodaja: "Lahko se zelo hitro prilagodim, kdaj je mogoče še celo boljše, da grem v neznano, ker potem ne razmišljam veliko, oziroma tudi če je težko, ne vem, da je težko"

Foto: Profimedia - Žan Kranjec

Cilj je medalja

Žan si je za cilj na prvenstvu postavil medaljo, kar ni tako nedosegljiva meja. "Popotnica za SP je dobra. Sem tretji v veleslalomskem seštevku, kar je gotovo vrhunsko. Upam, da bom tudi na koncu sezone med tri. Upam, da je prišel čas za medaljo. To je moj cilj, vendar pa kolajne ne morem napovedovati, saj ne vem, kaj se bo zgodilo. Je pa to želja. Mogoče sem malo bolj razbremenjen, ker vseeno imam olimpijsko medaljo, tako da mi nihče ne more reči, da nisem smučar za velika tekmovanja. Vedno se rad za nazaj spominjam lepih uspehov, in vem, kako lep občutek je to. Želim si ga čim večkrat ponoviti," še zaključuje naš najboljši smučar zadnjih let.