901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

S telefonom do super podrobnosti

26. 2. 2023; 07.18
Avtor: K.M.
IMG_5703
Pri nakupu telefona sem vedno pozorna predvsem na intenzivno barv, kakovost fotografij in podrobnosti, ki jih lahko ujamemo v telefonski fotoaparat.

Xiaomi je na posebnem dogodku v Barceloni predstavil svojo najnovejšo linijo paradnih konj med mobilnimi telefoni – serijo Xiaomi 13. S poglobljenim sodelovanjem s podjetjem Leica, kot del strateškega partnerstva na področju slikovne tehnologije, Xiaomi 13 in Xiaomi 13 Pro uporabnikom nudita popolnoma novo izkušnjo fotografiranja s pametnimi telefoni. Xiaomi 13 Lite, ki je prilagojen mladim uporabnikom pametnih telefonov, ki navdušeno ustvarjajo edinstvene selfije, zgodbe in prizore. Ravno slednjega je v test dobilo tudi naše uredništvo, zdaj pa z vami delimo naše ugotovitve. Za začetek seveda ne moremo mimo hitrega ali kar turbo polnjenja (67W z Xiaomi AdaptiveCharge) in pa nekoliko dostopnejša cena v preprodaji oziroma darilo ob nakupu - več informacij najdete na dnu prispevka. 

Xiaomi 13 Lite – vsestranski z dvojno sprednjo kamero za navdušence družbenih medijev foto: Xiaomi

Več stvari, ki so nas navdušile, pa najdete spodaj: 

Barve in videz

Pri Xiaomi Lite modelih serije 13 so nas tui tokrat navdušili vizuali aspekti telefona. Barve, modra, roza in črna, zadovoljijo različne uporabnike. Rahlo zaobljeno oblikovanje omogoča občutek 'varnosti,' ko napravo držimo v rokah. Nikakor pa ne moremo niti mimo teže telefona. Težak oziroma lahek je samo 171 gramov, kar je približno 18 gramov lažje od naprave konkurenčnega ranga, zaradi česar je še bolj prijeten za uporabo in dejansko držanje v rokah.

Vse to v 7,23 mm tankem in 171 g peresno lahkem ohišju4 s 4500 mAh baterijo.

Makro način in odlični portreti

Pri modelu Xiaomi 13 Lite je odličen makro način fotografiranja zelo približanih elementov, pri čemer se fotografija odlično izostri in uprizori številne podrobnosti. Tudi kapljice rose na roži, kar je sicer zelo težko doseči. Ker vedno radi uporabljamo tehnologijo, ki je prilagojena fotografiranju portretov, nad je tudi Xiaomi 13 Lite pustil navdušene. Možnost, da samodejno prilagodiš zamegljenost elementov v ozadju in samo izpostavljenost glavnega elementa, je zelo uporabna in predvsem omogoči, da že pri samem fotografiranju elemente uprizorimo na različne načine. Seveda morate biti pri nastavitvah pozorni in se na njih navaditi. Ko jih boste usvojili, pa boste zagotovo delali portrete, ki bodo navduševali. 

Pro funkcije fotografiranja omogočijo fotografije, ki vam jih bodo zavidali vsi.

Makro način fotografiranja nas je spet navdušil

Za še lažje delanje priljubljenih 'sebkov'

Kot prvi ima Xiaomi Lite kar dve sprednji kameri za delanje sprednjh fotografij, ki delujeta po principu človeškega očesa. Kar je odlično za uporabo v praksi. Če smo morali do zdaj pri fotografiranju s sprednjimi kamerami ročno nastavljati kot fotografije, Xiaomi 13 Lite to naredi samodejno. Torej, če 'selfie' delate sami, bo okvir fotografije prilagojen vam. Če se vam v kadru pridruži še ena oseba, bo opcija Dynamic Framing inteligentno in samodejno uporabila oddaljenost 0.8, če je na fotografiji še več oseb, bo ista opcija kader oddaljila na 0,6.

Funkcija portretnega fotografiranja omogoča različno stopnjo zamegljenosti ozadja, a hkrati izostrenost glavnega subjekta.

Popolni selfiji

Selfiji pa bodo s telefonom Xiaomi13 Lite zdaj še bolj popolni tudi zaradi drugih opcij, ki jih ponuja. Predvsem tiste, ki ustvarjate na družbenih omrežjih, bo navdušila opcija Selfie Glow, ki jo ima ta model kot prvi na svetu. Gre v prednastavljeno opcijo bliskavice pri selfie fotografiranju. Na voljo so 4 bliskavice, vi pa samo izberete selfie glow, ki je prilagojena selfie fotografiranju. 

Pocket Mirror opcija kar trikrat približa fotografijo, s katero lahko na svojem obrazu vidite vse podrobnosti. Ne moremo pa niti mimo najbolj zaželene novosti, kar 23 različnih filtrov, ki jih lahko uporabite že med samim fotografiranjem in zato za urejanje svojega videza ne potrebujete dodatnih morebiti tudi plačljivih aplikacij. Izgine kakšna gubica, prikrijejo se podočnjaki, morda vaši lasje postanejo bolj bujni. Še vedno pa ste na fotografijah seveda vi. 

Včasih si želimo, da podočnjaki izginejo.

Kaj pa vlogi?

Xiaomi 13 Lite je korak naprej naredil tudi za vse, ki ustvarjate v svetu vlogov. Prva prednost je vlog opcija za sprednje in zadnje kamere. V tej opciji lahko na novo posnamete le določene segmente in ne celotnega videoposnetka. Na voljo so tudi številne prednastavitve, podprta pa je možnost tako v landscape kot vertikalnem načinu snemanja. Največja novost pa je zagotovo opcija 'telepromter', s katero si dodatne besedilo, ko snemate vlog s sprednjo kamero. Besedilo se pojavi na ekranu, vi pa ga med snemanjem berete. 

Do še boljših fotografij z Leicio

Vsi vidiki sistema kamer Xiaomi 13 in Xiaomi 13 Pro, od strojne opreme in kakovosti slike do oblikovanja uporabniške izkušnje, so bili ustvarjeni v sodelovanju z Leico. Oba pametna telefona sta opremljena s trojno kamero z optičnimi lečami Leica. nudita široko paleto možnosti pri nastavitvi kamere, ki navdušijo tako ljubitelje fotografiranja kot profesionalne fotografe. Sistem master-lens, funkcija programske opreme, zagotavlja veliko goriščno razdaljo in globinsko ostrino za zajemanje popolnih portretov. Uporabniki lahko izberejo tudi dva različna fotografska sloga – Leica Authentic Look in Leica Vibrant Look – ki nudita estetske možnosti v slikah, saj le-te ohranjajo natančnost in zmerno nasičenost. S privlačnim uporabniškim vmesnikom, enostavnim za uporabo, so na voljo tudi zabavnejše funkcije, vključno s filtri Leica, vodnim žigom Leica in klasičnim zvokom zaklopa Leica.

Xiaomi 13 in Xiaomi 13 Pro uporabnikom nudita popolnoma novo izkušnjo fotografiranja s pametnimi telefoni

Serija Xiaomi 13, ki je izdelana v sodelovanju z Leico

Telefona sta že na voljo po posebni ceni!

XIaomi 13 – ponudba v prednaročilu (27. februar – 7. marec)

Med ponudbo prednaročil bosta Xiaomi 13 in 13 Pro znižana za 100 EUR z Redmi Buds 4 Pro kot darilo, medtem ko bo Xiaomi 13 Lite prejel Redmi Buds 4 Pro kot darilo v prednaročilu.

Ponudba na voljo na: www.xiaomislovenia.com 

Xiaomi 13 bo na voljo v treh barvah, črni, beli in cvetlično zeleni, z dvema različicama pomnilnika.
8 GB + 256 GB – 1.049 €

Xiaomi 13 Lite bo na voljo v treh barvah, modri, roza in črni, z dvema različicama pomnilnika.
8 GB + 256 GB – 519 €

prejšnji članek
Jana Morelj iskreno o materinstvu
Svet slavnih
Jana Morelj iskreno o materinstvu
naslednji članek
Žana Serčiča v savni ujeli v družbi skrivnostnega dekleta
Svet slavnih
Žana Serčiča v savni ujeli v družbi skrivnostnega dekleta
#obraziavenija
obraziavenija