stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Gaber: Nič me ne zaskeli bolj kot krivica, neresnica

28. 2. 2023; 08.00
Avtor: revija Jana / V.M.
tina-gaber

Tina Gaber je po izobrazbi magistra sociologije. foto: Jaka Koren

Odkar pa je prišla v javnost novica, da je srčna izbranka premierja Roberta Goloba, je zanimanje zanjo velikansko. Kako prenaša kopanje po intimnih podrobnostih?

Tino Gaber bližnji zaskrbljeno sprašujejo, kako prenaša vse to, predvsem sovražni govor. Je lahko v situaciji, ko o njej spletni anonimneži pišejo res žaljive stvari, v redu? "V moji glavi so ljudje dobri, imam jih rada. Menim, da smo Slovenci srčen narod. To navsezadnje vedno znova dokazujemo. Znamo stopiti skupaj, pomagati, se nasmejati. Smo brihtni, marljivi in iznajdljivi. Pošteni. Zato ne dovolim, da bi me peščica manj zadovoljnih prepričala o nasprotnem. Seveda to ne pomeni, da me kakšna opazka ne prizadene. Nič me ne zaskeli bolj kot krivica, neresnica. A kako naj bi vstala v nov dan, če bi verjela, da so vsi takšni, da vsemu verjamejo in slabo mislijo? Potem bi tudi jaz v sebi nosila žalost. Ne! Verjamem v dobre ljudi. In ti so v večini," je v ekskluzivnem intervjuju za revijo Jana pojasnila Tina, ki je deležna tudi številnih neresničnih objav v medijih. In kaj si misli o vsem skupaj?

Robert Golob in Tina Gaber foto: Sašo Švigelj / M24

"Napisati senzacionalen, bizaren, neresničen članek, ki bo privabljal klike, da bo medij privlačnejši za oglaševalce, ni težko. Vzeti stavek iz konteksta in ga prilepiti na naslovnico, je še lažje. In potem vse to še obesiti na druge portale in vsa možna družbena omrežja, kjer se vsujejo žaljivi komentarji – seveda v kombinaciji s troli. Torej s tisočerimi slovenskimi lažnimi, plačanimi profili na družbenih omrežjih. Pa govorim le o eni novici, takih pa je dnevno na stotine. In potem se vprašam, kakšno klimo to ustvarja v državi? Si ljudje tega v resnici želijo? Šokantne, prikrojene, negativne novice, kako je »vse slabo in nič ne štima«? Ne."

Celoten intervju si lahko preberete v reviji Jana, št. 9, 28. 02. 2023. Spletna izdaja je na voljo TUKAJ.

Vabljeni k branju nove številke revije Jana. foto: revija Jana

prejšnji članek
Razkrivamo: To je datum, ko se priljubljeni šov vrača na male ekrane
Resničnostni šovi
Razkrivamo: To je datum, ko se priljubljeni šov vrača na male ekrane
naslednji članek
Kaj se skriva v ozadju Mašinega darila?
Resničnostni šovi
Kaj se skriva v ozadju Mašinega darila?
#nasazenazenska
nasazenazenska