nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ne boste verjeli, kaj je uspelo Martinu Golobu

11. 3. 2023; 11.11
Avtor: K.M.
Martin Golob

Duhovnik Martin Golob je izdal svojo prvo knjigo foto: Primož Lavre

Duhovnik Martin Golob podira rekorde. Ob tem pa je tudi dobrodelen!

Priljubljeni slovenski duhovnik Martin Golob je novembra izdal svojo prvo knjigo Na spletni prižnici, ki je takoj naletela na pozitivni odziv. Prvi natis je bil skorajda razprodan že v predprodaji. Zdaj pa je založba Družina, ki je knjigo izdala, sporočila neverjeten dosežek. Knjiga bo slabih pet mesecev po izidu dobila že svoj peti ponatis. Knjiga ima sicer tudi dobrodelno noto, saj od vsakega prodanega izvoda 2 evra namenijo dobrodelnosti. Založba je ob tem sporočila, da so že pomagali šestim družinam, zbirajo pa se sredstva za sedmo. 

O knjigi

V knjigi so zbrane misli in spodbude priljubljenega duhovnika. Spisal pa jo je skupaj z avtorjem Lojzem Grčmanom. Martin Golob je katoliški duhovnik mlajše generacije, ki tudi prek spleta preprosto in prisrčno nagovarja številne sledilce ter prinaša veselo oznanilo v živahen medijski svet. Pričevanje o stikih z njegovimi sledilci v času epidemije, o pristni navzočnosti na spletu ter o bistvenih vsebinah krščanske vere sta pripravila z Lojzetom Grčmanom, novinarjem portala Aleteia.

"Hej, kva je zdej!?! Moje ime je Martin Golob, star sem 30 let in sem župnik. To sem postal, ker sem imel enega fajn župnika, ki je v meni prekinil strah, da če si župnik, ni nujno, da si debel, plešast in tečen. Bog deluje tudi po spletu, vsekakor. Ko sem imel prenose maš v koronačasu, sem bil v cerkvi sam. Ob koncu ugasnem kamero, izklopim luči, pokleknem pred tabernakelj in me oblije res osupljiv občutek. Ogromna majhnost, ki se zaveda, kako veliko stvar počenja. Prav ste prebrali: ogromna majhnost," je izsek Martina Goloba iz knjige. 

prejšnji članek
Nekdanji smučarji in znani obrazi smučali za dobrodenost
Svet slavnih
Nekdanji smučarji in znani obrazi smučali za dobrodenost
naslednji članek
Severa Gjurin: Kakovostne reči najdejo svoje mesto
Svet slavnih
Severa Gjurin: Kakovostne reči najdejo svoje mesto