Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

1673881882-s2f18335-2-1673881832333 Necenzurirano

Kaj Bratušek in Han pozabljata, ko delata novo ...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

bogatinov Ekipa24.si

Bogatinov se je pritožil na sklep NZS, hkrati pa ...

Ajda Špacapan Njena.si

Super par: Ko Ajda razgali dušo in telo

janja garnbret Ekipa24.si

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Ajda Smrekar o spolnem nasilju
| Te.P. / revija Lady

Ajda Smrekar o spolnem nasilju

Ajda Smrekar, TV SLO

V seriji V imenu ljudstva jo lahko spremljate v vlogi lika, ki se prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč. Kakšen je njen osebni pogled na spolno nasilje?

Igralko Ajdo Smrekar lahko trenutno na TV Slovenija spremljamo v vlogi odvetnice Nike Ogrin v tretji sezoni serije V imenu ljudstva. Ta se tokrat ukvarja s širokim in kompleksnim poljem spolne nedotakljivosti v sodobni družbi. V nasprotju s svojim likom, ki se prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč, pa igralka v zasebnem življenju na srečo nikoli ni bila žrtev tovrstnih zlorab.

»Predvsem sem imela srečo, da sem odraščala med ljudmi, kjer to ni bila tabu tema in ki so me učili in opozarjali, kako lahko takšne situacije prepoznam in se jim pravočasno izognem. Doma so mi vbijali v glavo, da svojega kozarca v diskoteki/klubu/koncertu ne odlagam na pult ali mizo in da ga imam vedno na očeh oziroma pri sebi. Če mi je kdo, ki ga nisem dobro poznala, prinesel pijačo, je pač nisem sprejela. Vljudno sem odklonila. Ne vem, ali sem se kdaj ravno zaradi tega ognila kakšni neprijetni izkušnji, sem se pa zato sama pri sebi počutila bolj varno,« razkriva Ajda. Nespodobne ponudbe, ki največkrat priromajo v e-nabiralnik po družbenih omrežjih, pa prezre.

»Zasebnih sporočil, ki pridejo na moj javni profil, že leta ne berem več. Na njih se ne odzivam in jih ne odpiram. Če ni miru, prijavim. Prek družbenih omrežij ena na ena skoraj nikoli ne komuniciram. Razen če vem, kdo si, kje živiš in kako je ime tvojim staršem.«