nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Petra Parovel na Mauritiusu pogrešala domačo hrano

20. 3. 2023; 09.00
Avtor: B.M. / revija Lady
petra parovel 2

Petra Parovel z družino foto: osebni arhiv

Osebna trenerka in podjetnica Petra Parovel je uživala na rajskem Mauritiusu, a se je zanj odločila zgolj tri dni pred odhodom.

»Prijatelji so imeli kupljene karte in so nas povabili zraven. Na Mauritiusu smo bili prvič, sem si pa od nekdaj želela obiskati tropske kraje, tako da so se mi uresničile sanje,« je presrečna Petra, ki doda, da so v tropih uživali deset dni.

»Naši dnevi so bili zelo sproščeni, po zajtrku smo odšli na bazen ali na plažo in dodali kakšno aktivnost. A čeprav je tam lepo, v tropih ne bi mogli živeti. Zelo so posebni. Okrog resorta je veliko revnih predelov, pa vendar tudi prijaznih, ustrežljivih, nasmejanih in skromnih domačinov.«

Štiriletna hči Emili je bila prvič na tako dolgem poletu, ki ga je odlično prestala. Večino časa je spala, saj so namenoma rezervirali nočni let. Glede na to, da oba z možem Mitjo pazita na prehrano, sta tudi na Mauritiusu našla kaj zase. »Njihova tipična jed je curry na 101 način. Zelo dobro kuhajo, uporabljajo pa veliko začimb, česar nisem toliko vajena, tako da sem komaj čakala, da pridem domov in pojem nekaj našega,« se nasmeji zgovorna Primorka in prizna, da so jih domačini kot turiste večkrat prinesli okoli.

»Belce vidijo, kot da se kopamo v denarju, in vedno poskusijo iz nas izvleči kar največ. Jaz se pa vedno pustim prinesti okoli, ker se mi smilijo, in potem grem s cmokom v grlu in vrečko v rokah stran od njih, mož se mi pa vedno smeji in me zafrkava še nekaj dni po tem.«

petra parovel

petra parovel foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Anita in Damir lahko mirno zapustila eksperiment
Svet slavnih
Anita in Damir lahko mirno zapustila eksperiment
naslednji članek
Žena Zorana Predina iskreno o vzponih in padcih
Svet slavnih
Žena Zorana Predina iskreno o vzponih in padcih
#nasazenazenska
nasazenazenska