kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Samo še 300.000 evrov za zdravilo za malega Urbana!

20. 3. 2023; 09.00
Avtor: N.S./Svet24
urban aktual 4

Aktualovca Žana Vidmar in Klemen Bunderla, novinar EkipeSN Andrej Miljković in hokejista Olimpije Žiga Pance in Carl Neill ponosno napovedujejo dražbo dresa Olimpije za malega Urbana. foto: Radio Aktual

Urbanovo zgodbo pozna vsa Slovenija, saj prek društva Palčica Pomagalčica zbiramo denar za odkritje zdravila, ki bi mu pomagalo pri zelo redki genski bolezni.

In ker do končnega zneska manjka še 300 tisoč evrov, so šli znova v akcijo na Radiu Aktual, tokrat s pomočjo športnega dnevnika Ekipa SN in treh sodnikov Nogometne zveze Slovenije.  Legendarni nogometni sodnik Slavko Vinčič in njegova pomočnika, Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, so podarili tri različne drese s tekem, v katerih so sodili na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju 2022, in da bo mera polna, so dodali nogometno žogo s svojimi podpisi.

Tudi s pomočjo Aktuala je društvo za malega Urbana zbralo že milijon in 700.000 evrov.

Žiga Dobrun je o tej hvalevredni gesti slovenskih sodnikov povedal: »Poleg vrednot, ki jih sodniki zagovarjamo in predstavljamo – poštenost, odgovornost, nepristranskost –, smo tudi družbeno odgovorni. Sodniki radi pomagamo v dobrodelnih akcijah in smo veseli, da imamo zdaj to možnost.« Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica, ki že ves čas pridno zbira sredstva za odkrivanje zdravila, pa je dejala: »Zahvaljujem se aktualovcem in tudi sodniku Vinčiču in njegovima pomočnikoma, ki so na svetovnem prvenstvu predstavljali Slovenijo, tako kot naš Urban v svetu predstavlja vse slovenske otroke. Kajti ko bomo zanj naredili zdravilo, bomo poleg njega rešili še 400 otrok, tako da – hvala jim za to plemenito dejanje.«

Dresi za Urbana. foto: arhiv Aktual

foto: Posnetek zaslona (Sportklub)

Danes zjutraj se je na Aktualu začela velika dobrodelna dražba: dražili bodo »ekskluzivni paket Katar 2022«, tri sodniške drese in žogo s podpisi treh naših sodnikov. Dražba se bo zaključila v petek, 24. marca, ob 8. uri. Več o dobrodelni dražbi najdete na spletni strani www.radioaktual.si.

prejšnji članek
Zvezdnica serije Ginny & Georgia pričakuje prvega otroka
Svet slavnih
Zvezdnica serije Ginny & Georgia pričakuje prvega otroka
naslednji članek
Kate Middleton in princ William navdušila z družinsko fotografijo
Svet slavnih
Kate Middleton in princ William navdušila z družinsko fotografijo
#nasazenazenska
nasazenazenska