nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Delovna akcija: Zakaj tokrat urejajo dve stanovanji?

11. 4. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
družina-bahč, delovna-akcija

Prenova doma družine Bahč foto: VOYO

Starša bosta z malčkom živela v prvem nadstropju, najstnika pa bodo v pritličju razveselili z garsonjero. Ste ugotovili, kje tiči razlog za takšno odločitev?

V prvem delu zadnje epizode ste lahko videli, da ustvarjalci dobrodelne oddaje Delovna akcija urejajo hišo z dvema ločenima stanovanjema. Nekatere gledalce je slednje navdalo z začudenjem, saj so pomislili, da bi lahko imela družina v pritličju veliko kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo in kopalnico, v zgornjem nadstropju pa spalne prostore. Ureditev garsonjere za najstnika je za mnoge vprašljiva tudi zaradi tega, ker dijak ne biva doma, oz. se iz dijaškega doma vrača domov le za vikend.

Družina Bahč foto: VOYO

A čeprav se zdi misel na tovrstne adaptacije sila preprosta iz domačega naslonjača, v praksi slednje ni tako enostavno izvedljivo. Hiša družine Bahč namreč nima notranjih stopnic, ki bi povezovale pritličje s prvim nadstropjem, v kolikor pa bi se lotili dodatne izdelave, bi slednje v obeh etažah odvzelo kar nekaj nujno potrebnega prostora. Tudi če bi želeli zunanje stopnice zapreti, se zaplete pri vznožju stopnišča, ki se konča ob samem robu hiše. Da bi bila ta ideja izvedljiva, bi bila tako potrebna konkretnejša dozidava, kar pa predstavlja dodaten poseg in večje stroške izvedbe.

Prenova doma družine Bahč foto: VOYO

Ana z družino Bahč foto: VOYO

prejšnji članek
Bitko z rakom izgubil kitarist skupine Abba
Svet slavnih
Bitko z rakom izgubil kitarist skupine Abba
naslednji članek
Annina bitka za muhe: Kdo ima prav?
Resničnostni šovi
Annina bitka za muhe: Kdo ima prav?
#obraziavenija
obraziavenija