profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

1673881882-s2f18335-2-1673881832333 Necenzurirano

Kaj Bratušek in Han pozabljata, ko delata novo ...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

tilen-belošević Njena.si

MasterChef: Velik preobrat za Tilna

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Skupina ABBA ne želi nastopiti skupaj
| STA

Skupina ABBA ne želi nastopiti skupaj

ABBA v Londonu, Profimedia

Skupina Abba ob obletnici zmage na Evroviziji izključuje skupen nastop na tem tekmovanju.

Prihodnje leto bo minilo pol stoletja, odkar je švedska skupina Abba s pesmijo Waterloo zmagala na tekmovanju za pesem Evrovizije. Švedska bo takrat gostiteljica tega tekmovanja, moški del skupine, Björn Ulvaeus in Benny Andersson, pa je v pogovoru za britanski BBC izključil možnost, da bi skupina ponovno združena stala na evrovizijskem odru. Po zmagi skupine Abba leta 1974 je Švedska na Evroviziji zmagala še petkrat, vključno z letošnjo zmago v angleškem Liverpoolu.

Ulvaeus in Andersson, ki sta se zaobljubila, da ne bosta nikoli več na koncertni turneji, sta menda v preteklosti zavrnila ponudbo v višini milijarde ameriških dolarjev za sto nastopov ob prelomu tisočletja. Za BBC sta še povedala, da ne želita skupnega nastopa z ženskim delom skupine, pevkama Agnetho Fältskog in Anni-Frid Lyngstad, niti za en večer. "Ne želim," je povedal Andersson. "In če ne želim jaz, tudi drugi ne bodo. Za vse štiri je enako - če nekdo reče ne, je to ne," je še povedal. "50 let lahko praznujemo, ne da bi bili na odru," je dodal Ulvaeus.

Skupini Abba je mednarodno slavo prinesla prav zmaga na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo. Kljub temu, da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev. Skupina je v pol stoletja prodala več kot 400 milijonov albumov. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All in Take a Chance on Me.