1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znane Slovenske obraze in druge gledalce pregnal dež

5. 7. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Iris Ošlaj in Alenka Husić

Premočeni pevki skupine Sopranos Iris Ošlaj in Alenka Husić foto: M24

Festival Ljubljana je v začetku tedna štartal s prvo od štirih predstav slavne romantične zgodbe o lepotici in zveri, ki je v Križanke privabila ljubitelje muzikalov. A je ponedeljkova premiera žal padla v vodo.

V nabito polnih Križankah smo na večer prve predstave srečali tudi številne znane obraze, ki so zaradi vremena prišli dobesedno premočeni, saj jim niso pomagali niti dežniki. Kljub tehničnim težavam so vztrajno čakali na svojih sedežih, saj so želeli muzikal seveda videti v živo. A vremenske razmere v prestolnici tega niso dopuščale, zato so morali vstopnice za prvi večer zamenjati in si predstavo ogledati enkrat tekom tega tedna. Naši fotografi pa so jih vseeno, tudi nasmejane, ujeli v Križankah. 

Silvo Bezjak in Melita Biserkova foto: S.R./M24

Gaia Višnar in Uroš Smolej foto: S.R./M24

Alenka Gotar in soprog Anže Šušteršič foto: S.R./M24

Žiga Lakner, Klemen Bunderla in Luka Švigelj foto: S.R./M24

O muzikalu

Skupina nadarjenih izvajalcev Zagrebškega mestnega gledališča Komedija, tako igralcev kot plesalcev ter zbor in orkester, so slavni Disneyjev muzikal Lepotica in zver oživili v vsej veličini in občinstvu pričarali izkušnjo, ki gledalce potegne vase.
Romantična zgodba o Lepotici in zveri je postala večna klasika, ker govori o univerzalnih temah. Kljub tehnološkemu napredku se bistvo človeške narave in čustva niso spremenili, zgodba pa raziskuje skupne vrednote, kot sta notranja lepota in moč ljubezni, ki lahko sproži preobrazbo.

Muzikal Lepotica in zver foto: Ines Novković

Če temu dodamo še slavne napeve iz Disneyjeve risanke in filma, pa dobimo pravo poslastico za ljubitelje muzikalov. In teh na prvi predstavi res ni manjkalo. A jim jo je zagodlo vreme, saj je ta večer na nebu divjala huda nevihta z močnim deževjem. Po slabi uri zamude so predstavo le začeli, vendar so jo hitro prekinili, saj je voda zalila orkester na odru. Orkester Zagrebškega mestnega gledališča Komedija bo sicer še danes in jutri zvečer v Plečnikovih Križankah igral v orkestrski jami, zato bodo predstave lahko izvedene v celoti tudi v primeru ponovnega slabega vremena.

prejšnji članek
Se obeta 3. sezona serije Botri?
Svet slavnih
Se obeta 3. sezona serije Botri?
naslednji članek
Russell Crowe: Morda nikoli več ne boste slišali zame
Svet slavnih
Russell Crowe: Morda nikoli več ne boste slišali zame