nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na 42. Melodijah morja in sonca slavil Gregor Ravnik s skladbo Torek

9. 7. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
Gregor Ravnik

Gregor Ravnik je prepričal tako žirijo kot gledalce doma. foto: Zajem zaslona

Gregor Ravnik je prejel največ točk tako s strani žirije kot tudi gledalcev s telefonskim glasovanjem.

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih za pesem Običajen par v izvedbi BosaZnova, nagrado za glasbo pa je žirija namenila skladbi skupine Bomb Shell Potujem. Nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja je pripadla skupini BOOOM! (Portoroško sonce). Tej skladbi sta največ glasov namenila tudi občinstvo v Avditoriju in žirija radijskih postaj. V skupnem seštevku glasovanja za veliko nagrado je BOOOM! za Ravnikom zaostal za dve točki.

Program sta povezovali Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja sta bila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač z bolj nekonvencionalni zamislimi in rekviziti, kot so plastične rože, retro kopalke in maske za risana junaka Pipija in Melkijada. Po koncu tekmovalnega dela in pred podelitvijo nagrad so Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič izvedli program, posvečen spominu na Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina. Spremljal jih je MMS bend pod vodstvom Tomija Puriča.

Za veliko nagrado 42. Melodij morja in sonca se je sicer potegovalo 12 izvajalcev. Poleg omenjenih še Simon Vadnjal s skladbo Prizma, Saša Lešnjek (Tipi z jeepi), Marijan Novina (Zgodba ribiča), RiNa (Ko dan zaspi), Žigan Krajnčan & Teo Collori (Jadra), Stela Sofia (Sebe daj), Alya Elouissi (Valovim), Annia (Na pol poti), Boštjan Velkavrh (Za druge in zase), Ani Frece & Hotel za srečo (Razvajenka).

prejšnji članek
Danijel Popović vidno skujšal
Svet slavnih
Danijel Popović vidno skujšal
naslednji članek
Bivša Sanjskega Gorana bo postala mamica
Svet slavnih
Bivša Sanjskega Gorana bo postala mamica