1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poplave so prizadele tudi številne znane Slovence

5. 8. 2023; 10.18
Avtor: K.M.
Tadej Pogačar, komenda

Tadej Pogačar je delil posledice poplav v Komendi foto: Instagram in Profimedia

Znan Slovenec družino reševal s pomočjo SUPa, zalili Pogačarjev avto, hiša Dejana Krajnca po vodo

Številni domovi v Sloveniji so pod vodo. Črna na Koroškem je dobesedno odrezana od sveta, stanje pa se je ponoči vsaj delno umirilo. Na terenu so številne službe, ki pomagajo s prvimi intervencijskimi deli, predvsem s črpanjem vode iz zalitih domov in odstranjevanjem blata. Pomembno je opozorilo, da nekatere reke še vedno naraščajo, med njimi je tudi Sava, hkrati ostajajo zaprte številne ceste, zato se pred potjo pozanimajte o stanju. Vse informacije lahko dobite tudi na portalu Novice Svet24

Seveda pa na najbolj prizadetih območjih živijo tudi znani Slovenci, ki so se včeraj borili tako z varovanjem svojih domov, kot tudi pomagali sosedom. Eden najboljših svetovnih kolesarjev Tadej Pogačar prihaja iz Komende, ki je bila včeraj med najbolj prizadetimi. Na družbenih omrežjih je delil posnetek posledic hude ujme, ki je zalila tudi njegov klubski avtomobil, ni pa pojasnil, ali je voda poškodovala tudi njegovo domačo hišo. Tadej v času hudega naliva sicer ni bil doma, saj je sredi priprav. 

Savinja v Laškem

Pevec Dejan Krajnc je na družbenem omrežju pojasnil, da je v Laškem voda zalila njihovo domačo hišo, ki je bila kar 2 metra pod vodo. Je pa zjutraj zapisal, da se je v Laškem stanje umirilo in da že iščejo vse, ki bi lahko kakorkoli pomagali z odstranjevanjem vode, blata in pomagali pri prvih popravilih. Nekdanji radijski voditelj Uroš Bitenc je včeraj zapisal, da je voda tako hitro prišla do njihove hiše, da niso imeli časa ukrepati in preprečiti, da bi jim zalila dom. Ker ni želel, da žena, hči in dva psa noč preživijo v takšni hiši, je napolnil SUP in vse štiri rešil, prevozil na varno, z njegovo pomočjo. Sam pa je ostal v zgornjem nadstropju. 

Evakuacije in poplavljen posel

Kot smo pisali že včeraj, je bila med evakuiranimi v Polzeli je bila tudi družina pevke skupine Bepop Tinkare Fortuna. Danes je na družbenem omrežju zapisala, da so se že lahko vrnili v svoj dom, kjer bosta z možem pričela s čiščenjem. "Mi smo ok, hvala vsem za skrb in številna sporočila, vabila za prenočitev. Zelo ceniva in izredno sva hvaležna. Mi smo sedaj doma, na varnem, sedaj pa je čas za čiščenje," je zapisala in se zahvalila vsem, ki pomagajo in prosila, da naj pomagajo predvsem tistim, ki nujno pomagajo pomoč. 

Poplavilo pa je tudi Hišo kulinarike Jezeršek v Medvodah in Dvor Jezeršek v Cerkljah na Gorenjskem. Ob tem se je oglasil tudi Luka Jezeršek. "Današnje poplave so prizadele tudi srce našega podjetja - Hišo kulinarike Jezeršek. Hvala vsem, ki ste nam danes že nesebično priskočili na pomoč. Hvaležni smo čisto vsakemu izmed vas." Oba obrata do nadaljnjega ostajata zaprta. 

prejšnji članek
Lara Jankovič je 52. rojstni dan proslavila v Beogradu
Svet slavnih
Lara Jankovič je 52. rojstni dan proslavila v Beogradu
naslednji članek
Robert Korošec je izgubil 18 kilogramov
Svet slavnih
Robert Korošec je izgubil 18 kilogramov