sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Martin Žunec: "Čim manj želja!"

31. 12. 2023; 09.00
Avtor: A.S.
Martin Žunec piše skladbe in besedila tudi za mnogo slovenskih glasbenikov

Martin Žunec piše skladbe in besedila tudi za mnogo slovenskih glasbenikov. foto: Luka Švigelj

Martin prihaja iz glasbene družine, očeta Siniše Žunca, in že nekaj let Martin piše glasbo in besedila tudi za očeta. Seveda pa se je lotil tudi samostojne glasbene kariere in v studiu Aktual TV je dokazal, da je res odličen glasbenik. Kako doživlja, ko njegov oče poje njegove pesmi?

»To me zelo izpolnjuje, s tem mu vračam vse, kar je on dal meni. Ko sem bil majhen, so bili instrumenti po vsej hiši, oče je takrat igral na porokah. V srednji šoli sem že začel igrati na kitaro. In takoj mi je bilo jasno, kakšno glasbo želim ustvarjati. Doma smo kar trije glasbeniki, ustvarja tudi mlajši brat. Tako, da smo res glasbena družina.«

Martin piše glasbo tudi za druge glasbenike, za Tilna Lotriča, Buryano, Duška Lokina, Mira Todosovskega – zanj je napisal pesem Starava se, ljubezen … vživi se v njihove značaje in ustvarja glasbo zanje. Ko piše za druge, mu je lažje, ker je njihova odgovornost, če bodo iz pesmi naredili hit, če pa piše zase, je vsa odgovornost na njem. Za pesem Sestopi, vila, je želel samo, da je dobra, emotivna, iskrena pesem, drugih pričakovanj ni imel, pa je ravno tako postala hit.

»Če si naraven, iskren, če delaš to, kar imaš rad, je vse lahko. Rad imam glasbo, ves čas razmišljam o njej, ves čas se mi v glavi dogajajo nove pesmi. In nastajajo zelo spontano, tako rekoč sproti.« Za Božič je dobil veliko sladkarij … in steklenic. »A vse to je treba uživati umirjeno, z mero,« je bil moder mladi mož.

Rad ima potegavščine, lumparije, ki jih pripravlja za prijatelje in sorodnike. Doma je mamo Lidijo, namesto jelko, malo popršil z umetnim snegom. »Pomembno je, da je veselo,« se smeje Martin. V naslednjem letu bi rad posnel duet, s katero pevko, še ne ve. Z Ličnom sta se zmenila, da bosta razpisala natečaj. V novem letu nam želi čim manj želja, saj vse že imamo, samo najti moramo to v sebi. Saj smo vam rekli, Martin je za svoja mlada leta izjemno moder fant.

prejšnji članek
Leto zvezdniških porok, manj ločitev in slovo znanih legend
Svet slavnih
Leto zvezdniških porok, manj ločitev in slovo znanih legend
naslednji članek
Številni znani Slovenci so letos postali starši
Svet slavnih
Številni znani Slovenci so letos postali starši