pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Inšpektor iz Botrov žrtev sodne kalvarije

11. 3. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
Dražen Mikulić

Dražen Mikulić foto: NOVA TV

Igralec se je vrsto let boril s sodnimi mlini, da bi dokazal krivo obtožbo, ki je nastala zaradi napake obrtnega inšpektorja. Saj ne boste verjeli, kaj se mu je zgodilo …

Pri nas ga poznamo kot inšpektorja v seriji Botri, na domačih tleh pa je Dražen Mikulić gledališki umetnik in prvak Drame Hrvaškega narodnega gledališča. Kot igralec ima za seboj več kot 30-letno kariero iz sveta odrskih desk, tuje pa mu ni niti delo s produkcijsko kamero, upodobil je namreč like v šestih serijah in petih filmih.

A čeprav je znan obraz, Draženu slednje prav nič ni koristilo v neverjetnem zapletu, ko je postal žrtev sodne birokracije. Vrsto let je bil namreč del sodnega mlina, ko je na vse pretege skušal dokazati, da ni slaščičar in sladoledar s povsem enakim imenom in priimkom, ki ga je inšpektorat ovadil zaradi kršitve v postopku zaposlovanja delavke. Igralcu so namreč pripisali identiteto Zagrebškega podjetnika, zavrnili vse pritožbe s pojasnili in mu naložili denarno kazen.

»Kot je zapisano v pravnomočni sodbi višjega sodišča za prekrške, po kateri je bil spoznan za krivega, mora igralec plačati denarno kazen v višini 4000 kun in stroške postopka o prekršku v višini 400 kun,« so pred leti poročali pri časniku Jutranji list, kjer je Dražen pojasnil svojo plat zgodbe. Kot je razložil, je bila identiteta obsojenca napačno zavedena zaradi velike napake Državnega inšpektorata. Če bi namreč inšpektor skrbno pregledal podatke, bi ugotovil, da je prekršek storil Dražen Mikulić iz Zagreba, lastnik gostinskega obrata Art Deco in ne igralec iz Reke.

»Žal sodišče ni izvedlo soočenja glavne in edine priče postopka, omenjene delavke B. M., ter igralca kot obsojenca, čeprav ta ves čas odločno zatrjuje, da je nikoli ni videl,« so zapisali v časniku Novi list. »Že leta se vrtim v krogu. In ne samo zaradi tega, da nisem kriv, ker nisem prijavil delavca, ampak tudi, da nisem prodajal sladoleda v Šibeniku ali imel registriranega podjetja v Zagrebu,« je za hrvaške medije pojasnil igralec in dodal, da je štiri leta hodil na sodišče in prosil na soočenje z delavko, a mu tega niso ugodili.

Igralčeva odvetnica je sicer za Novi list potrdila, da je vložila pritožbo zoper odločitev sodišča in poudarila, da je mogoče do razjasnitve priti z nekaj kliki. V obrtnem registru je namreč pod imenom Dražen Mikulić naveden obrtnik, ki v Zagrebu opravlja natanko tisto dejavnost, katere kršitev so naložili na pleča dramskega igralca.

prejšnji članek
Med Slovenijo in Francijo številne priložnosti za poglobitev sodelovanja
Življenjski slog
Med Slovenijo in Francijo številne priložnosti za poglobitev sodelovanja
naslednji članek
Oppenheimer velik zmagovalec letošnjih oskarjev
Kultura
Oppenheimer velik zmagovalec letošnjih oskarjev