nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezda serije Sever in jug: Zaupate lahko samo sebi

18. 1. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
lesley-anne-down

Lesley-Anne Down v seriji Sever in jug foto: Profimedia

Igralka Lesley-Anne Down, ki jo poznamo tudi po vlogi Madeline Fabray iz serije Sever in jug, danes šteje 69 let. Kakšno življenje ima za seboj?

V teh dneh na Arena TV predvajajo legendarno serijo Sever in jug, česar so se razveselili številni oboževalci, ki so zgodbo z navdušenjem spremljali v mlajših letih. Kot zanimivost naj zato z vami delimo utrinek iz življenja igralke, ki je upodobila lik Madeline Fabray LaMotte.

Učenje na lastnih napakah

Britanska igralka Lesley-Anne Down ima za seboj pestro življenje. Pred oltar je stopila trikrat – v prvem zakonu ni imela otrok, z drugim soprogom ima sina Jacka, sina Georga pa s soprogom Donom FauntLeRoyem, s katerim živita v Ameriki.

Lesley-Anne Down in pokojni Patrick Swayze foto: Profimedia

»Že zgodaj v življenju sem se naučila, da ne smem zaupati nikomur, razen sebi. No, priznam, da sem potrebovala večino svojega življenja, da sem ta nasvet tudi v celoti upoštevala. Če namreč zaupaš drugim, in gre kaj narobe, jih boš potem krivil za nastalo situacijo, kar je najslabši občutek.Če slediš zgolj svojim instinktom in gre vse po zlu, pa je potem to seveda samo tvoja bridkost,« je za Daily mail razložila igralka in ob tem dejala, da ni tako močna, kot se zdi, nekoliko tudi zaradi tega, ker je odraščala v obdobju, ko so svetu vladali moški.

»Po dveh letih manekenstva sem pri 12-ih letih pustila šolo, da bi prvič zaigrala v filmu. Toda biti v filmski industriji pri tej starosti, je bilo milo rečeno zapleteno.Nikoli me ni nihče spremljal na avdicije. Moj oče je bil gradbenik, mama pa gospodinja, o šovbiznisu nista vedela nič. Mislila sta, da je vse samo smeh in ples, mediji namreč tedaj niso poročali o tem, da bi režiserji in producenti spolno zlorabljali igralke. V tistih časih nisem imela ne nasvetov in ne zaščite,« je Lesley namignila na slabe izkušnje in pojasnila, da se je pri 20-ih letih naučila poskrbeti zase in si zaupati.

prejšnji članek
Dietna zelenjavna juha
Kulinarika
Dietna zelenjavna juha
naslednji članek
Indira Ekić iskreno o nihanju motivacije
Resničnostni šovi
Indira Ekić iskreno o nihanju motivacije