Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Serija o zalezovalki pretresa s srhljivo resnično zgodbo

22. 4. 2024; 05.00
Avtor: V.M.
baby-reindeer

Baby Reindeer foto: Netflix

Baby Reindeer je naslov nove mini serije, ki je zaradi svoje grozljive resnične zgodbe nemudoma postala hit. Oboževalce je še posebej pretreslo, ko so izvedeli, da so uporabili prava sporočila bolestne zalezovalke, katere žrtev je bil glavni igralec!

Nova Netflixova serija Baby Reindeer (Mali severni jelen) temelji na grozljivi resnični zgodbi, ki je nemudoma pritegnila pozornost javnosti. Gledalce skozi sedem epizod popelje pripovedovanje glavnega junaka Donneya Dunna, ki ga upodablja igralec Richard Gadd. Donney sprva oriše začetke srečanj z bolestno lažnjivko Martho, zanemarjeno žensko z roba družbe, ki je postala njegova zalezovalka in mu življenje spremenila v nočno moro. Potem ko je nekoč obiskala lokal, v katerem je delal kot natakar, je zaradi sočutne geste na njej pustil tako velik vtis, da ga ni več spustila iz rok. Zgodba se sprva osredotoča na Donneyev bizaren odnos z zalezovalko, zatem pa šokira z ozadjem njegove ranljivosti, saj se je bil tekom iskanja rešitve prisiljen soočiti z zakopano travmo.

Prvo srečanje foto: Netflix

Javnost je še bolj kot sam scenarij pretresla izjava igralca Richarda Gadda. Kot je pojasnil, je bil tudi sam žrtev zalezovalke, ki ga je preganjala dolgih šest let. Še bolj bizarno je, da so v serijo vključili številna e-poštna sporočila, ki jih je prejel od svoje zalezovalke. Ne govorimo le o nekaj elektronskih sporočilih, Gadd je namreč v štirih letih prejel neverjetnih 41.071 elektronskih sporočil, 350 ur glasovne pošte, 744 tvitov in 106 strani pisem.

Snemanje serije Baby Reindeer. foto: Netflix

Zalezovalka Martha foto: Netflix

prejšnji članek
Simona Vodopivec in Jure Franko sta se zaljubila na Japonskem
Svet slavnih
Simona Vodopivec in Jure Franko sta se zaljubila na Japonskem
naslednji članek
Vzpostavite ravnovesje: 10 pomirjajočih nasvetov
Zdravje
Vzpostavite ravnovesje: 10 pomirjajočih nasvetov