vida-trotovšek
Jana

Vidinih 100 let: Smeh je pol zdravja

Izidor Krivec
Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem Celjskih mesnin

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jeff Bridges v vlogi legendarne pošasti

13. 5. 2024; 09.00
Avtor: STA
jeff-bridges

Jeff Bridges Jeff Bridges foto: PROFIMEDIA

V srednjeveški sagi o Beowulfu je Grendel zla pošast. Sedaj se obeta nova filmska priredba z Jeffom Bridgesom v glavni vlogi. V filmu naj bi zaigrala tudi Dave Bautista in Bryan Cranston. Snemanje filma naj bi se še letos začelo v Evropi.

Hollywoodski zvezdnik, 74-letni Jeff Bridges (Noro srce) se bo pred kamerami spremenil v pošast. Kot sta v petek po lokalnem času poročali ameriški filmski reviji Variety in Hollywood Reporter, bo igralec imel glavno vlogo v načrtovani filmski priredbi. Akcijski film bo režiral Robert D. Krzykowski, producent je Jim Henson Company (Muppetki).V srednjeveški junaški pesnitvi Beowulf kraljestvo Danske ogroža pošast Grendel, ki naj bi jo po nalogu kralja Hrothgarja premagal bojevnik Beowulf.

Jeff Bridges foto: ProfimediaAmeriški režiser Robert Zemeckis je leta 2007 posnel film Beowulf z Anthonyjem Hopkinsom kot danskim kraljem, Rayem Winstonom kot Beowulfom in Crispinom Gloverjem v vlogi pošasti. V središču nove filmske priredbe bo sedaj pošast Grendel. Film bo posnet na podlagi istoimenskega romana ameriškega pisatelja Johna Gardnerja.

Poleg Jeffa Bridgesa bodo v filmu zaigrali še 55-letni Dave Bautista (Varuhi galaksije) kot Beowulf, 68-letni Bryan Cranston (Kriva pota) kot kralj Hrothgar in 23-letna Thomasin McKenzie (Zajec Jojo) kot kraljica Wealhtheow.

Bridges je oktobra 2020 sporočil, da ima limfnega raka. Po mesecih zdravljenja je igralec leto pozneje sporočil, da je bolezen premagal. Bridges je najbolj znan po vlogi v komediji Veliki Lebowski (1998). Leta 2010 je prejel oskarja za najboljšega igralca za vlogo country pevca in alkoholika v filmu Noro srce.

Jeff Bridges

Jeff Bridges foto: revija zvezde

prejšnji članek
Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je lepilo, a odnos je mnogo več
Svet slavnih
Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je lepilo, a odnos je mnogo več
naslednji članek
Meghan Markle razkrila še ne znane podrobnosti o sinu in hčeri
Svet slavnih
Meghan Markle razkrila še ne znane podrobnosti o sinu in hčeri