cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Uradno: Zibali bodo tudi na švedskem dvoru

11. 12. 2020; 01.13
Avtor: K.M.
princ Carl Philip, princesa sofia

Švedska kraljeva družina se bo povečala spomladi. foto: Profimedia

Po preboleni koroni je čas tudi za lepe novice. Švedski princ Carl Philip in njegova žena, princesa Sofia, pričakujeta tretjega otroka.

Zadnje mesece so med glavnimi novicami tudi novice o nosečnostih. Znano je že, da bodo v letu 2021 kar dvakrat zibali na britanskem kraljevem dvoru, saj sta noseči dve kraljičini vnukinji, včeraj je novico o tretji nosečnosti sporočila Zara Tindall, hči princese Anne, noseča pa je tudi princesa Eugenie Yorška. Danes pa so novico o tretji nosečnosti princese Sofie sporočili tudi iz švedskega dvora.

"Princ Carl Philip in princesa Sofia z veseljem sporočata, da pričakujeta tretjega otroka. 'Sva vesela in navdušena, da bosta princ Alexander in princ Gabriel dobila tretjega sorojenca. Novega malega člana naše družine.' Princesa Sofia je dobro, rok poroda pa je marca oziroma aprila 2021," so sporočili v uradnem sporočilu za javnost in na družbenih omrežjih. 

Princ Carl Philip in princesa Sofia, nekdanje manekenka in model, sta razmerje začela leta 2010, zaročila pa sta se leta 2014. Poročena sta dobrih pet let, prvega sina sta se razveselila aprila 2016, drugi sin Gabriel pa se je rodil avgusta 2017. Kraljeva družina je konce novembra sporočila, da sta princ in princesa zbolela za boleznijo Covid-19 in da sta v samoizolaciji. Po preboleni bolezni pa sta se očitno odločila, da je napočil čas, da širša javnost izve, da pričakujeta še enega otroka. 

prejšnji članek
Franko Bajc razveselil oboževalke, objavil razgaljeno fotografijo
Svet slavnih
Franko Bajc razveselil oboževalke, objavil razgaljeno fotografijo
naslednji članek
Jan Plestenjak decembra okusil veliko srečo
Svet slavnih
Jan Plestenjak decembra okusil veliko srečo