Jadrnica
Svet24.si

Video: Z jadrnico so želeli pred neurjem mirno zapluti v kanal, a se je načrt izjalovil

pocivalsek blagovne rezerve-bobo
Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega generala

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Archie in Lilibet tudi uradno princ in princesa

10. 3. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Meghan Markle, princ Harry, Archie

Meghan Markle, princ Harry, Archie foto: Profimedia

Britanska kraljeva družina je objavila novo linijo nasledstva, v katero sta kot princ in princesa vključena tudi Archie in Lilibet.

Čeprav sta se Meghan Markle in princ Harry pritoževala, da njuna otroka nista prejela nazivov princ in princesa ter ob tem celo namignila, da zato, ker sta delno temnopolta, je resnica nekoliko drugačna. Uradno otroci drugorojenca ne prejmejo naziva princ in princesa dokler ne gre za direktno nasledstvo. Torej, dokler v dotičnem primeru kralj ni postal sam kralj Karel III.. Novo linijo nasledstva je kraljeva družina objavila na uradni spletni strani. Linija pa ni urejena zgolj s poreklom, ampak tudi s statutom parlamenta. Na njen pa sta kot princ in princesa torej navedena tudi Archie in Lilibet.

Potomca princa Harryja in Meghan Markle sta na liniji na vrsti šesta in sedma. Je pa res, da ju lahko dodatno izpodrine morebiten nov otrok princa Williama in Kate Middleton. Hkrati se bodo pred njiju vrinili tudi morebitni otroci princa Georgea, princese Charlotte in princa Louisa. 

prejšnji članek
Klemen Bunderla se vrača na televizijo
Svet slavnih
Klemen Bunderla se vrača na televizijo
naslednji članek
Češkega rekorderja v smučarskih poletih našli mrtvega
Svet slavnih
Češkega rekorderja v smučarskih poletih našli mrtvega